LRC MO11 kan voorsprong niet vast houden

Jesslyn Jagessar (afstandschot)

LRC Leerdam MO11-1 - 2e klasse 05

18 november 2017 8:30

Zaterdag. De mooiste dag week van week! Als Sinterklaas nog onderweg is, verzamelen de meiden van MO11 zich al bij het sportpark.

Vandaag gaan we op bezoek bij Oranje-Wit. Zij hebben slechts 3 punten voorsprong op ons. Hier moet wat te halen zijn....

Voor achten komen we aan in Dordrecht. Snel omkleden en dan de wei in.

Wei? Blijkt het kunstgras te zijn! Oké dan, dat wordt onze eerste wedstrijd op kunstgras. Even wennen bij de warming-up, maar het went snel.

We starten onze opstelling als volgt: Julia tussen de palen, Louise, Benthe en Vlinder centraal achterin. Het middelveld wordt gevormd door Maysa en Sterre . Jesslyn start op haar vertrouwde plaats in de spits. Jadey start als reserve.

Door het ontbreken van Yasmin en Suus moeten we het met z'n 8-en doen vandaag. Beetje krap, maar moet kunnen.

We starten de eerste helft heel goed. Ondanks dat de meeste meiden van Oranje-Wit wat ouder zijn, blijven we ze de baas. De bal wordt goed rond gespeeld en we creëren mooie kansen. We zijn acht minuten onderweg of Jesslyn schiet haar eerste binnen. Na twintig minuten vindt onze topscoorder Jesslyn wederom het net. Ruststand 0-2. Juichend alsof de overwinning al binnen is verlaten onze meiden het veld.

Na rust verloopt het helaas wat minder voorspoedig. De tegenstander zet door de vele individuele acties van hun uitblinkster de verdediging behoorlijk aan het werk. Waar we hen de eerste helft in de tang hadden, hebben we het moeilijk. Gelukkig bemoeien onze middenvelders zich ook met hun verdedigende taak. Zo hebben we het afgesproken, en zo wordt het nu ook uitgevoerd.

Onze kansen zijn niet meer omgezet in doelpunten. Helaas treffen zij ook 2 x het doel. Eindstand 2-2.

We eindigen zoals gewoonlijk met een strafschoppen serie. Omdat het LRC in de eerste helft niet gelukt is de wedstrijd op slot te gooien, nemen we nu revanche.

We sluiten af met 3-4 in ons voordeel. Jammer genoeg zijn de punten dan al verdeeld.

Met opgeheven hoofd en een punt op zak verlaten we Dordt.

Trainers en meegereisde supporters zijn tevreden over het spel. Wat zijn de taken geconcentreerd uitgevoerd, met name in de 1e helft. De 2e helft zijn we door de juiste wissels en het goed mee-verdedigen aardig op de been gebleven. Toch bekruipt ons het gevoel hier meer te halen viel. Maar wat een strijd hebben we geleverd!