LRC MO11: Veel geleerd ondanks nederlaag

... (intikker)
... (scrimmage)

LRC Leerdam MO11-1 - 2e klasse 05

11 november 2017 8:30

Na de thuis nederlaag tegen Dubbeldam, de nummer 3 van de competitie waren de meiden van de MO11 gebrand op een goed resultaat. Ditmaal kwam Heerjansdam de nummer 2 op bezoek bij LRC, ook deze wedstrijd begon om 08.30.

De meiden van MO11 waren al aan het warmlopen en er kwamen al toeschouwers een plekje zoeken langs de lijn. Inmiddels kwam het team Heerjansdam ook op het veld en begonnen met de warming up.

Toen eenmaal de scheidsrechter het veld op kwam, namen de spelers hun posities in. Opstelling: Julia op het doel, Benthe, Louise en Jadey verdedigers, Maysa en Yasmin als middenvelders en Jesslyn als spits. Als reserves begonnen Suus en Sterre. Vlinder was ziek en moesten ze het helaas zonder haar doen.

Klokslag 08.30 begon LRC met de aftrap. De wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig en Jesslyn werd vrijgespeeld, ze aarzelde geen moment en schoot diagonaal in de verre hoek; 1-0. De voorsprong werd ongeveer een kwartier vastgehouden maar door een goede goal van een snelle spits werd het 1-1.

Er werd door LRC behoorlijk goed veldspel gespeeld en de meiden voerden hun taken uit zoals opgedragen. Heerjansdam begon meer druk te zetten en werd het al snel 1-2 . Net voor de rust scoorde ze nog een doelpunt en werd het 1-3.

Tijdens de rust spraken de trainers met de meiden af dat er iets meer moest worden verdedigd omdat er bij Heerjansdam toch 3 speelsters liepen die al meer ervaring hebben en deze moesten worden afgestopt.

De 2de helft begon en Heerjansdam wilde niet nogmaals worden geconfronteerd met een snelle aansluitingstreffer en vertrouwde op de snelle spitsen voorin. Het duurde ook niet lang voordat de ballen werden toegespeeld aan de spitsen van Heerjansdam waardoor doelpunt 4 en 5 helaas het doel in werden getrapt.

Uiteindelijk is het de conditie die ook een grote invloed heeft op de wedstrijd voor LRC en er valt voor de meiden niets meer halen. Heerjansdam scoort nog 3 keer en de eindstand komt op 1-8.

De aansluitende penalty reeks wordt ook door Heerjansdam gewonnen.

Ondanks het verlies kregen de meiden complimenten van de trainers. Ze hebben weer laten zien dat ze vorderingen hebben gemaakt en dat ze trots op hun zelf mogen zijn dat ze in een korte tijd al zoveel presteren. Onze toppers verlaten daardoor met opgeheven hoofd het veld, op naar de kleedkamer.

Op naar de volgende wedstrijd waar ze moeten voetballen tegen Oranje Wit, ze blijven positief en gaan toch weer voor de winst!!