LRC MO11 maakt goede indruk in eerste wedstrijd

Kozakken Boys MO11-1

... (scrimmage)

LRC Leerdam MO11-1 - 2e klasse 05

30 september 2017 9:00

Ons nieuwe meidenteam LRC Leerdam MO11-1 vandaag pas de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen. Komt doordat de KNVB ons laat ingedeeld heeft.

Was natuurlijk best spannend voor de meiden temeer omdat kozakken boys al 2 jaar met hun team voetballen en vorige week 6-0 gewonnen hebben. Dus dat zou een lastige 1e wedstrijd worden.
De meiden doen netjes hun warming up zoals ze dat op de training geleerd hebben en gaan daarna met de bal aan de slag.
Keepster Julia wordt door haar vader Menno ingegooid met een bal.
Voor de wedstrijd spreekt Jano en Remon de meiden toe dat ze gewoon lekker moeten voetballen of ze winnen of verliezen maakt niet uit als ze maar plezier hebben.

1e helft:
Kozakken Boys begint gelijk druk te zetten en het is zichtbaar dat zij al een tijd met elkaar voetballen.
Maar de meiden geven zich niet zomaar gewonnen. Vlinder, Louise en Bente houden de deur achterin dicht. Het middenveld met Jady, Sterre en Louise werken ook heel hard en zorgen ervoor dat onze spits Jesslyn de diepte in gestuurd wordt en alleen voor de keeper komt te staan. Echter kwam de keepster goed haar doel uit en Jesslyn trapte de bal hard tegen de keepster....we hadden dus gewoon 1-0 voor kunnen staan!
Kozakken Boys blijft druk zetten en aanvallen waardoor ze tegen het einde van de 1e helft toch op een 0-1 voorsprong komen dit is tevens de ruststand.

In de rust hebben we aangeven dat de meiden het echt goed doen voor zo'n 1e wedstrijd tegen zo'n ervaren tegenstander.
We geven de nodige complimenten en zeggen dat ze zo door moeten blijven gaan.

2e helft;
Helaas begint de 2e helft niet goed want direct na de aftrap gaat kozakken boys in de aanval en maakt 0-2.
De meiden geven het niet op en blijven knokken al is het conditioneel zichtbaar heel zwaar voor ze.
LRC wordt steeds vaker onder druk gezet en komen een paar keer goed weg.
Echter stuurt Sterre halverwege de 2e helft Jesslyn naar voren die dribbelt netjes naar het doel en schiet de bal goed binnen. Hiermee is het 1e doelpunt van MO11 een feit en de meiden maken er een mooi feest van ondanks dat ze achter staan.
LRC probeert het nog wel maar conditioneel wordt het echt zwaar waardoor Kozakken Boys meer ruimte krijgt en uiteindelijk nog de 1-3 maken.

Na de wedstrijd nemen ze allemaal nog een penalty. Onze keepster Julia heeft laten zien dat ze heel goed kan keepen, echt supergoed!

Ondanks het verlies waren de meiden, de leiding en de ouders heel tevreden over de geleverde prestatie.
Zelfs de tegenpartij was onder de indruk van zo'n 1e wedstrijd van LRC!

De meiden moeten nog veel leren, maar na zo'n 1e wedstrijd belooft dat een heel leuk seizoen te worden. De sfeer binnen dit team is perfect en er wordt hard voor elkaar gewerkt.