LRC MO17: Ruime winst met de watertoren in zicht

Silke Tuin (schot)
74'

LRC Leerdam MO17-1 - 2e klasse 09

11 november 2017 10:15

LRC Leerdam MO17 deed zaterdag weer van zich spreken. Zoals een gewoonte wist men weer een thuiswedstrijd te winnen. Gewoonte omdat men tot nu toe 4 duels op Bruinsdeel speelde die maar liefst 12 punten opleverde voor de competitie. Men speelde dit seizoen 9 thuiswedstrijden totaal die allemaal gewonnen werden. Toch brengt dat de ploeg niet verder dan de vijfde plaats, de uitbalans is nog niet goed want 3 wedstrijden leverde maar één punt op. ,,Als de watertoren uit zicht is wordt het iets moeilijker”

Echt moeilijk heeft men het LRC dan ook niet kunnen maken ook al omdat binnen 1 minuut de 1-0 al op het denkbeeldige scorebord stond. Uit een corner van Jamilla schoot Iris K. in 1x binnen. Een situatie waar afgelopen woensdag nog specifiek op getraind is (waarbij het toen overigens erg moeizaam ging qua afronding). De thuisclub was een maatje te groot voor de bezoeksters en voetballend wat stappen verder.

Maar de eerste helft was redelijk teleurstellend. Het gebruikelijke niveau werd niet echt gehaald. Veelal slordig balverlies, ballen die gewoonweg over de zijlijn 'geramd' werden en enorm veel ingooi situaties maakten het qua niveau nogal 'bedenkelijk'. Je weet en ziet dat er veel meer inzit, maar het is jammer dat dat er dan niet uitkomt. LRC kon dus niet doordrukken en dat gaf GVV de gelegenheid wat beter in de wedstrijd te komen. Veel mogelijkheden kwamen er niet al kwamen de bezoeksters zo af en toe aardig door op de vleugels, gescoord werd er door beide teams niet meer.

In de rust heeft de begeleiding duidelijk aangegeven dat het anders moest in de tweede helft. Niet dat LRC erbarmelijk slecht was hoor, maar als je eerder hebt gezien wat men kan op voetbalgebied.... Belangrijk aandachtspunt was het bewegen zonder bal, men stond die eerste helft te vaak stil in afwachting van wat komen ging.

De instructies in de rust waren begrepen want de tweede helft was veel beter dan de eerste en nu wist men wel hoe een verdedigende tegenstander uitgespeeld moet worden. En het niveauverschil werd ook steeds duidelijk.

40 minuten later na het begin van de tweede helft had men de beloning want door doelpunten van Lynn, Sanne, Jamilla en Silke kon een 5-0 overwinning worden bijgeschreven in het sportieve duel onder uitstekende leiding van Koos Breider.

En dat zorgde bij begeleiding en spelers toch voor een goed gevoel aan het eind van de wedstrijd, mede door de complimenten van de begeleiding van GVV.

Zaterdag gaat men al vroeg naar Haaften waar men de uitbalans wat kan bijwerken, de thuisclub staat puntloos onderaan al zal men zich niet moeten laten verrassen want veel doelpunten tegen krijgt Haaften ook niet.