LRC Leerdam MO17-1 - 2e klasse 09

4 november 2017 15:30

Voor de meisjes van LRC MO17 was het zaterdagmiddag een latertje. Men moest op bezoek bij de koploper, RKTVC MO17 in Tiel en de thuisclub speelt haar thuiswedstrijden blijkbaar allemaal om 15.30 uur. Voor LRC een andere tijd dan men gewoon is maar nog meer was de aanvangstijd niet lekker omdat het zaterdagmiddag behoorlijk regende, het kunstgras spiegelglad was terwijl het in de ochtenduren juist zo mooi voetbalweer was. De ingrediënten voor een leuke pot voetbal waren dus absoluut niet aanwezig al kon RKTVC daar zelf ook weinig aan doen.

Toch hadden de meiden van LRC er best wel zin in en voetballend gezien was men, volgens kenners, zelfs iets beter dan de lijstaanvoerder. Al wist men het iets betere spel dan niet om te zetten in klinkende munt ,,het zat op belangrijke momenten even niet mee’’.

In de eerste helft leefde het gevoel dat er ieder moment een doelpunt voor LRC kon vallen, men had het initiatief en RKTVC speelde voornamelijk op de counter, hopend op een bevlieging van de snelle aanvalsters al werden veel counters door de verdediging van LRC snel onschadelijk gemaakt. Maar scoren lukte ook LRC niet dus dan meer genoegen nemen met een gelijke stand bij de rust, zo was de verwachting althans. Tot 2 minuten voor de rust toen een poging vanaf de zijkant zomaar over de doelvrouw van LRC heen in het doel verdween en RKTVC daarmee op een 1-0 voorsprong bracht. Een doelpunt gedragen door de harde wind.

In de rust nog eens wat zaken aangetipt waarbij het belangrijkste voor succes vooral vertrouwen en een tandje extra moesten zijn.

Ondanks de goede bedoelingen lukte het allemaal niet meer zo als voor de rust al bleef men voetballend prima in het spoor van de thuisclub. LRC speelde te onrustig, vergat soms de voetballende oplossing te kiezen en als het verdedigend dan ook niet mee zit. Eerst kreeg de thuisclub de 2-0 cadeau en even later werd ook de 3-0 nog weggegeven. Het betekende dat LRC een verloren duel speelde.

Kijkend naar het veldspel waren we zeker niet de mindere, de score geeft echter een heel ander beeld. En dat is dan toch een compliment waard voor de tegenstander die het gewoonweg keurig afgemaakt heeft.

Voor LRC dus een teleurstellende 3-0 nederlaag na een sportief duel waarbij er regelmatig een discussie was met de scheidsrechter die het door de regen ook niet altijd even goed kon overzien. Maar hoe dan ook, de nederlaag heeft LRC toch vooral aan zichzelf te danken. Door het verlies is MO17 afgehaakt in de top van het klassement en kan men de conclusie trekken dat men voor geen tegenstander onder hoeft te doen. Voor dit moment is het een kwestie van herpakken, voetballend zit het wel goed, hard trainen en richten op de komende duels, maar vooral de beker en de voorjaarscompetitie.

De MC Donald's welke we met het gehele team na afloop hebben bezocht smaakte er overigens niet minder om