LRC JO15-2 pakt dik verdiend de overwinning

12'

LRC Leerdam JO15-2 - 2e klasse 8

11 november 2017 10:00

Opstelling

Nou, vandaag zou het dan moeten gebeuren tegen GDC JO15-1. We zitten al weken tegen een overwinning aan te hikken en het lukt steeds net niet, ondanks dat we beter zijn dan de tegenstanders. Het is vandaag herfstkoud, vies koud zoals de spelers zeggen. Maar het veld is nog redelijk. De begeleiding is het er over eens, je kunt beter voetballen dan langs de lijn staan. Maar goed, terug naar de opdracht vandaag. Winnen! Er was weer goed getraind, enkel Ciro was ziek deze week maar Quinten is weer fit en terug bij het team. De problemen zaten bij de collega's van JO15-1, daardoor moesten we Maarten afstaan. Bij ons bleek 's-ochtends Daniel niet geheel fit dus zou hij geen volledige wedstrijd kunnen spelen. We beginnen als volgt. Maikel op doel, achterin Quinten, Darél, Tygo en Thijs. Middenveld met Sim en Dean en op de zijkanten Nathan en Lars. Voorin Daniel en Jari.

We beginnen niet goed, we komen moeilijk aan voetballen toe in de eerste 5 minuten. We krijgen de bal achterin niet weg, geven een paar corners weg. Het is wachten op de openingstreffer van GDC en die komt dan ook in de 4e minuut. Maikel, Tygo en Thijs krijgen de bal slecht weg en de middenvelder van GDC mag uithalen en scoren. 0-1. Het moest zo zijn, want vanaf dat moment komen we beter in de wedstrijd. Thijs zet bijvoorbeeld goed door aan de linkerkant en geeft een prachtige voorzet, die zo prachtig is dat de bal hoog achter de keeper in het doel zeilt. 1-1 en dat was precies wat we nodig hadden. Daarna blijft LRC het betere van het spel hebben. Dean geeft een prima steekpass op Daniel die 1 op 1 voor de keeper verschijnt, deze keeper passeert met een vloeiende beweging en met links binnen schiet. BAM, 2-1! Na 20 minuten is de pijp bij Daniel leeg. Toch te veel last van misselijkheid en Levi komt voor hem in de plaats. In het resterende deel van de eerste helft gebeurt er niet veel meer. We blijven, zonder goed voetbal, redelijk overeind en GDC kan ook niet echt een vuist maken. De mooiste duels vinden we tussen linksback Thijs en de rechtsbuiten van GDC.

In de rust wordt zwaar accent gelegd op het behoud van concentratie. Geen grappen in de rust en denken dat we er al zijn. Vandaag is de opdracht winnen! Niets anders dan dat. In de rust wisselen we Jacey voor Nathan, die mogelijk nog door moet naar de JO15-1 die uit speelt in Gorinchem. En dan de aftrap. Wederom een aftrap die teruguit gaat. Waarom weet niemand, want we zetten onszelf meteen onder druk. De voorwaartse bal wordt vergeten. Het heeft geen consequencies gelukkig en we krijgen langzaam weer controle over de wedstrijd. We gaan voor elk duel, want voetballend hebben we niet de beste dag. Onze ploeg vergeet vandaag niet de belangrijkste opdracht.....nogmaals, dat is winnen! Jari en Lars gaan naar de kant in de 51e minuut en Daniel en Nathan komen ervoor in de plaats. Dat brengt ons meer snelheid en dreiging voorin. De kansen stapelen op. Zo zijn daar kansen voor Levi met links maar de keeper stopt en een vrije trap van Dean die een verdediger van GDC tegen de lat trapt en over ziet gaan. Maar de grootste kansen creeren Nathan en Daniel zelf. Eerst een prima pass van achteruit van Quinten die Nathan weg stuurt. Zijn solo strandt alleen bij de keeper, waar een eindpass het beste was geweest. Ook Daniel wordt een keer weggestuurd. Met zijn snelheid kan hij de verdediger omspelen en een prima eindpass geven op Nathan. Maar die schiet voor open doel op de paal. Man, man....we maken het niet af. GDC heeft 1 echte kans in de tweede helft. Hun inzet uit een corner wordt door Lars van de lijn gehaald. Omdat we het niet beslissen blijft het spannend. GDC gaat fysieker spelen en gaat een enkele keer over de schreef. De nummer 6 wordt na een tackle van achteren op Sim terecht uit het veld gestuurd. Met 11 tegen 10 spelen we het uit. Daniel krijgt nog een tackle te verwerken en moet vervangen worden door Lars. Het slotstuk is voor Thijs maar zijn vrije trap gaat naast. De scheidsrechter fluit voor het einde en de overwinning is een feit. Eindelijk......weken op moeten wachten.

We stijgen naar de 6e plaats. Dat is ongeveer de plek waar we thuis horen in deze competitie. Hopelijk kunnen we het vasthouden. Volgende week tegen Emplina dat bij ons in de buurt staat. We zullen zien of we de lijn door kunnen trekken. Vandaag zijn we in ieder geval trots op de ploeg. Ze waren in staat de concentratie 70 minuten lang vast te houden en dat, gecombineerd met strijd, leverde dus de overwinning op. Mooi gedaan mannen!