LRC JO15-2

46'

LRC Leerdam JO15-2 - 2e klasse 8

4 november 2017 10:30

Na het onverdiende en onnodige puntverlies van vorige week konden we naar Gameren om revanche te nemen en weer eens voor de winst te gaan. Tegen de plaatselijke GVV'63 JO15-1 zou dat dan moeten gebeuren. Een ploeg die bij ons in de buurt op de ranglijst staat. Maar we zijn elke wedstrijd gewaarschuwd want eenvoudig is het nooit in deze competitie. Er was wederom goed getraind door de mannen, daar ligt het niet aan, maar dat is geen garantie voor succes.

Quinten is nog steeds uitgeschakeld met een achillespees blessure en dat duurt ook nog wel even voor hij terug is. Het zonnetje schijnt lekker over de velden in Gameren en kan een factor van betekenis zijn aangezien hij recht in de ogen schijnt van een van de keepers. Darél wint de toss en kiest voor een wissel qua helften. GVV'63 neemt de aftrap en we zijn los. LRC is de bovenliggende partij de gehele eerste helft. We zijn veel feller dan GVV'63 dat zich blijkbaar vergist in ons beperkte fysiek. Ook voetballend weten we goede combinaties op te zetten. Alleen is, net als zo vaak, de eindpass niet goed om maken we verkeerde keuzes. Of schieten of nog een laatste pass. Er is gezegd vooraf: schieten want het zonnetje schijnt in de ogen van de keeper. Maar waarom dat dan zo weinig gebeurd is een raadsel. Halverwege de eerste helft is de grootste kans voor Dean die een aanval zelf opzet en de bal teruggekaatst krijgt van Lars. Het schot van Dean is goed, maar de reactie van de keeper nog beter. Thijs komt regelmatig goed door over links maar is ongelukkig in bijna al zijn voorzettingen en passes. Het moet gezegd worden, het team werkt hard. Achterin wordt maar een kans geboden aan GVV'63. Ciro is weg links achter en laat zijn man over aan Thijs die dat op zijn beurt niet ziet. De rechterspits komt dicht bij Maikel maar de bal wordt gekeerd en het is een corner. Hier volgt verder niets uit. LRC beloont zich niet in de eerste helft. Ook het schot van Maarten op doel draait makkelijk in de handen van de lange keeper. Rust.

De tweede helft een aantal wissels. Levi komt voor Nathan. Daniel was er al in voor Thijs en Jari komt voor Dean. De coach van GVV'63 geeft in het wandelingetje naar de dug-out aan dat hij zijn ploeg op scherp heeft gezet, want LRC was duidelijk de bovenliggende partij. Dat belooft dus strijd in de tweede helft. En die strijd komt er ook. Maar LRC gaat er goed mee om en via Maarten komt de bal bij Daniël, die vervolgens op een prima manier de keeper passeert. 0-1. Een terechte voorsprong. Het is wel het startsignaal voor een mindere periode voetbal. Veel lange ballen van beide kanten en hier en daar een te late tackle. De scheidsrechter krijgt het wat drukker. In de 46e minuut een pass van rechtsback Jacey (die overigens een prima wedstrijd daar speelde) door het midden, die wordt opgepikt door GVV'63. Een goede schouderduw van Darél ten spijt, maar de middenvelder krijgt de bal toch bij de spits en die verschalkt keeper Maikel. Ongelofelijk, het gebeurt ons weer. 1-1 en we kunnen weer opnieuw beginnen. En dat dreigt te lukken. Levi krijgt op rechts een grote kans maar zijn schot gaat voorlangs. Dean is er inmiddels weer terug in voor Lars en kan een vrije trap nemen op zo'n 25 meter van het doel. Het schot gaat naar de hoek, de keeper laat het los en Sim is er als de kippen bij om de afvallende bal binnen te koppen. 1-2! Gejuich in het team, maar wat nu. De grensrechter vlagt voor buitenspel, dat heftig wordt bestreden door LRC. Terecht of onterecht.....het is niet anders en dus een domper! De wedstrijd blijft spannend tot het einde, maar geen doelpunten meer.

LRC beleeft dus een herhaling van de week ervoor. Weer wordt een 1-0 voorsprong weggegeven en levert het puntverlies op. Zuur voor de stand op de ranglijst maar met name voor het goede gevoel na afloop. Gelukkig hebben we een ploeg dat elkaar overeind houdt en zondebokken worden niet gezocht. Maar jammer is het wel dat we onszelf niet belonen. Dan volgende week maar weer proberen tegen GDC JO15-1 die een puntje boven ons staat.