43'
45'

LRC Leerdam JO10-1 - 1e klasse 5

4 november 2017 8:30

Na de dubbele cijfers tegen Oranje Wit vorige week was de onbekende De Alblas vandaag de tegenstander. Vandaag begonnen we met Max in het doel, achterin Ziyon, Lyam en Luc van Bruchem en voorin Jens, Milan en Eren. Bram begon als wissel en Luc Rousselet is uit het gips maar moet nog even rustig aan doen.

Om 8.30 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en LRC gaat vol in de aanval. Al snel krijgt LRC een vrije trap in de buurt van de goal, het harde schot van Lyam wordt door de keeper net over het doel tot corner getikt. Deze corner wordt genomen door Eren maar weet helaas geen medespeler te vinden. Er volgt een uitbraak van De Alblas waarbij een speler uiteindelijk alleen voor Max komt te staan. De bal gaat naar de verre rechterhoek en Max probeert nog met zijn linkerbeen de bal te pareren maar helaas 0-1.

De keeper van De Alblas wordt nog diverse keren getest waaronder een schot van Ziyon maar doordat De Alblas vier man achterin heeft gezet, is het moeilijk om voor het doel te komen. Milan loopt zich regelmatig vast en leidt vaak balverlies met als gevolg dat De Alblas weer kan uitbreken. In de tiende minuut belandt de uittrap van Max bij Milan en die geeft nu op tijd af aan Jens die meteen de gelijkmaker scoort. Echter een uitbraak van De Alblas waarbij de speler de bal meeneemt met de hand zorgt wederom voor een achterstand.

Omdat De Alblas blijft spelen met vier man in de verdediging probeert LRC met schoten de keeper te verrassen, maar zonder resultaat. Het tempo ligt hoog en de koppies van de spelers worden roder en roder. Een mooi schot van Eren zorgt wederom voor een gelijke stand en niet lang daarna wordt een bal van Milan verkeerd ingeschat door de tot dan toe goed keepende goalie en komt LRC voor het eerst op voorsprong.

Na de rust worden de honneurs waargenomen door Marco doordat Owyn een wedstrijd in Zeeland moet voetballen. Inmiddels is Donny vanuit de JO10-2 ons komen versterken omdat hun tegenstander niet was komen opdagen. Vanaf het begin gaat het eigenlijk al direct mis, want wederom een uitbraak van De Alblas zorgt ervoor dat de stand 3-3 wordt. Maar nu is het LRC die gelijk weer scoort en wel door Donny die de bal lekker in de netten werkt na een pass van Milan.

De Alblas geeft zich echter niet gewonnen en hopen in Leerdam toch minstens een gelijkspel te behalen. Er volgt nog een schot dat gelukkig via de paal in de handen van Max belandt. Achterin is het opletten en er worden heel wat duels “uitgevochten” door Luc, Lyam, Bram en Ziyon met hier en daar een “oorlogswond”.

LRC krijgt nog kansen om de score uit te breiden, een mooie pass van Lyam belandt bij Jens maar die weet alleen voor de keeper zijn kans niet te verzilveren. Uiteindelijk is het Jens die een pass geeft op Eren dien met zijn rug naar het doel, uit de draai een doelpunt maakt en langs de kant wordt opgelucht adem gehaald 5-3. Maar De Alblas weet wederom te scoren en met nog ruim 5 minuten op de klok, lijkt het toch nog spannend te worden. Echter Eren weet bijna op een soortgelijke manier de 6-4 te scoren en blijven de punten in Leerdam. Doordat Sliedrecht gelijk heeft gespeeld, wordt er langzamerhand een top drie gevormd. Komende week weer lekker trainen en dan over twee weken de topper thuis tegen koploper Alblasserdam. Maar eerst nog een uitwedstrijd tegen Drechtstreek.