52'
62'

LRC Leerdam MO17-1 - 2e klasse 09

28 oktober 2017 12:15

Na de slijtageslag van woensdagavond moest LRC MO17 zaterdag alweer aantreden, nu op eigen veld, tegen DSS’14 uit Heesselt. Dat de begeleiding van LRC weinig aan het toeval overlaat is bekend dus had men ook informatie ingewonnen over deze tegenstander, totaal onbekend, dus wel zo handig.

DSS’14 staat bekend als een goed spelende ploeg die fysiek als MO17 nog wat tekort komt. LRC was dus gewaarschuwd al viel het binnen de lijnen allemaal wel mee.

LRC, dat bleek al snel, was een maatje te groot voor de bezoeksters uit Heesselt en dat betekende een vrij eenzijdig duel. Na wat afwachten nam men al snel het initiatief en zocht men, op regelmatige basis, de aanval. De wedstrijd was in feite 10 minuten na het begin al gespeeld toen LRC al op een 3-0 voorsprong stond. Toch was de keepster van DSS één van de betere speelsters, ze hield LRC regelmatig van scoren af al kon ze tegen een eigen inzet ook niet veel doen. LRC scoorde nog één keer waardoor de rust werd bereikt met een 5-0 voorsprong.

In de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld niet veel. Helaas was keepster Larissa, na haar aanvaring tegen NOAD, geblesseerd en werd haar plaats onder de lat ingenomen door Anouk (keepster van MO15 die in de rust van haar wedstrijd snel naar Leerdam werd gebracht, waarvoor dank aan Anouk en de begeleiding van de MO15 voor het meedenken). Ze had overigens bitter weinig te doen.

De kansen voor LRC stapelden zich op en uiteindelijk liep men uit naar een 9-0 voorsprong. En dan komt natuurlijk de gedachte aan dubbele cijfers, 18 minuten voor tijd dus waren er mogelijkheden, dat klopte helemaal maar doelpunten waren er niet meer.

En zo werd een goed gespeelde wedstrijd afgesloten met een ruime overwinning. DSS’14 was aan alle kanten voorbij gelopen en was blij toen het eindsignaal, voor hun eindelijk klonk.

Zaterdag zal men het heel wat lastiger krijgen. Men speelt een heus topduel dat een aanvangstijd heeft van 15.30 uur, uit tegen RKTVC MO17 in Tiel. De thuisclub staat, zonder puntverlies, op de eerste plaats, LRC staat er vijf punten achter dus als men iets wil moet er gewonnen worden.