Maarten Pronk (intikker)

LRC Leerdam JO15-2 - 2e klasse 8

18 november 2017 12:45

Opstelling LRC JO15-2

Vandaag de wedstrijd tegen Emplina JO15-2, na een goede serie voor de onzen. Al 3 wedstrijden niet meer verloren en we hopen een vervolg te geven in deze wedstrijd. Emplina staat bij ons in de buurt op de ranglijst dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

We zijn compleet met de aantekening dat Maarten al een helft was uitgeleend aan de JO15-1 eerder op de ochtend. Een volle bank dus. We starten met Maikel, Quinten, Darél, Tygo, Thijs, Levi, Dean, Sim, Maarten, Daniel en Nathan.

We starten goed en in de 3e minuut knalt Dean een vrije trap in de touwen. 0-1, een lekker begin. LRC heeft de overhand en in de 18e minuut zien we de mooiste aanval van de dag. Maarten krijgt de bal op rechts, de spitsen kruisen zoals getraind, Daniel zet voor en Nathan kan intikken maar wordt uit evenwicht gebracht en de scheidsrechter geeft een penalty. Daniel schiet beheerst binnen. 0-2. In de 24e minuut krijgt Nathan een kans om te schieten en uit de draai knalt hij de 0-3 binnen. Een luxepositie. De laatste tien minuten geven we de controle langzaam uit handen en krijgt de spits van Emplina 3 opgelegde kansen. De eerste gaat naast, de tweede pakt keeper Maikel en bij de derde werkt Thijs de bal van de lijn. We gaan met 0-3 rusten. Jari, Jacey, Ciro en Lars komen dan in het veld voor Maarten, Daniel, Levi en Thijs.

In de tweede helft een andere wedstrijd, een andere emotie en een andere scheidsrechter, zo lijkt het. Hij kreeg het te verduren op weg naar de kleedkamer van de begeleiding van Emplina over die penalty. De wedstrijd wordt harder en Darél moet even naar de kant. Als we dan met 10 man staan scoort Emplina de 1-3. Als Lars dan door een harde tackle het veld moet verlaten raken we de grip kwijt. Een foutje in de verdediging en Emplina scoort 2-3. Het is even chaos op het veld en het scorebord dat wordt bediend door Emplina zelf staat enkele minuten stil, waar spelers dan weer op reageren. Volgens ons is de scheidsrechter de baas en bepaalt de tijd. Dat deed hij dan ook. Maar liefst 7 minuten blessuretijd, maar we houden stand. Er wordt nog een doelpunt van Maarten afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, maar uiteindelijk scoren we toch nog de 2-4. De strakke vrije trap van Dean wordt binnengetikt door Maarten. De scheidsrechter fluit direct af. De emotie is dan helaas nog niet uit sommige spelers, we zien wat gedoe bij het verlaten van het veld en daar zijn we als begeleiding helemaal niet blij mee. Hier wordt nog zeker op teruggekomen bij de betrokkenen.

Volgende week spelen we tegen Woudrichem, dat verrassend een puntje pakte tegen de koploper. Tot zaterdag.