20'
60'

LRC Leerdam JO15-2 - 2e klasse 8

28 oktober 2017 9:30

We zeggen als begeleiding vaak tegen onze spelers, "doe je best, dan komt de beloning vanzelf" en vandaag zou zo'n dag kunnen zijn om jezelf te belonen met punten. Tegenstander Altena JO15-1 stond tot vandaag op de laatste plaats met nul punten, maar speelden weliswaar tegen de betere tegenstanders. We waren erop gebrand om punten te pakken. Er was weer goed getraind en afgelopen week nog geoefend tegen De Bilt JO14-1. Die verloren we met 2-5 maar het was weer nuttig en ook gewoon lekker om niet stil te staan tijdens de vakantie.

Vandaag hadden we drie wissels. Quinten was niet fit maar was wel gewoon aanwezig in de kleedkamer. Het was even puzzelen hoe achterin te starten. Uiteindelijk gekozen voor Ciro, Darél, Tygo en Thijs. Het middenveld met Sim, Maarten, Dean en Jacey en voorin Daniel en Lars. Het is koud deze ochtend merken we en we hebben een lange warming-up nodig al is het maar om de Rodenburg-gangers wakker te krijgen. 's-Avonds een vent, 's-ochtends een vent.

We trappen af op veld 3 en merken dat het voetbal vandaag van ons moet komen. Altena is geen goed voetballende ploeg, maar zet erg in op strijd, dus zaak om daar niet teveel in mee te gaan. De eerste helft lukt dat nog aardig, alleen leidt het niet echt tot kansen. Het is wachten tot de 20e minuut als Maarten een slimme steekpass geeft op Lars, die vervolgens naar de grond wordt gewerkt. De scheidsrechter geeft een penalty. Daniel gaat achter de bal staan en schiet binnen. 1-0! Verder gebeurt er niet al te veel. Altena is niet echt gevaarlijk, claimt ook een penalty en LRC krijgt ook niet echt kansen meer. Het is een beetje een saaie eerste helft en het is kou lijden in de dug-out.

Na rust komen Nathan en Levi in de ploeg en loopt Jari warm. We hebben achterin een paar omzettingen en de jongens wordt op het hart gedrukt om goed en scherp te beginnen aan de tweede helft. De tweede helft wordt grimmiger. Hier en daar een forse tackle en duwen en trekken. Jari is inmiddels in de ploeg gebracht voor Sim. LRC moet het gaan beslissen met een 2-0 maar die komt niet. Dean passeert in een 1 op 1 duel de keeper maar krijgt de bal niet in het doel. Dan in de 60e minuut uit het niets een mooi schot van Altena. De bal verdwijnt zomaar over Maikel, net onder de lat, in het doel. 1-1 en we kunnen weer opnieuw beginnen. Er volgt een offensief op het tij te keren en we krijgen twee grote kansen. Allereerst Daniel in een 1 op 1 duel, maar hij schiet, net als Robben in de WK finale, tegen de teen van de keeper op. Vlak voor tijd zet Daniel weer een goede actie op over de rechterkant, maar zijn bal belandt op de lat. Oh, oh, oh.....we laten het liggen! 1-1 eindstand.

We doen onszelf tekort, geen drie punten waar we ze wel binnen hadden moeten slepen. Dan volgende week maar tegen GVV'63. Tot zaterdag!