65'
... (solo)

LRC Leerdam JO15-2 - 2e klasse 8

7 oktober 2017 10:00

LRC JO15-2 speelde vandaag zijn 2e competitiewedstrijd. Na de goede overwinning tegen TEC twee weken geleden werd de wedstrijd van vorige week geannuleerd door Brakel. De tegenstander van vandaag is een oude bekende, BZS JO15-1, waar we aantal weken geleden kansloos met 6-0 van verloren in de beker. Inmiddels zijn we een aantal weken verder, zijn we van spelsysteem gewijzigd en zijn we compleet. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus.

We beginnen vandaag in de volgende opstelling: Op goal Maikel, achterin Quinten, Darél, Tygo en Ciro. Op het middenveld Sim, Maarten, Dean en Nathan. Voorin mogen Daniël en Lars starten. In de wissel beginnen vandaag Thijs, Jari, Levi en Jacey. In de openingsfase zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spelbeeld is wat rommelig en er is aan beide zijden veel balverlies. De wedstrijd speelt zich met name op het middenveld af waar BZS steeds de grote centrale middenvelder zoekt.

LRC komt gaandeweg de eerste helft steeds beter in zijn spel. LRC krijgt meer grip op het middenveld en weet met aardige combinaties regelmatig de rand van de 16 meter te bereiken. Helaas is dan de eindpass niet nauwkeurig en worden er nauwelijks kansen gecreëerd. Aan de andere kant staat de verdediging van LRC als een huis en weet BZS ook niet tot kansen te komen.

Halverwege de 1e helft heeft LRC het betere van het spel en wordt beloond met een terechte voorsprong. In de 20e minuut scoort Maarten de 1-0 nadat hij zelf de bal veroverd heeft net buiten het strafschopgebied en het koelbloedig afmaakt. Meer grote kansen om de voorsprong te vergroten krijgt LRC niet. We zien nog een schot van Lars die door de keeper gepakt wordt en een schot van Dean die over gaat. We gaan dus rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Als we de tweede helft beginnen zien we dat er 2 wissels zijn doorgevoerd. Jacey en Thijs zijn in het elftal gekomen voor Dean en Nathan. Ook zien we dat Lars een linie zakt en Jacey zijn plaats in de aanval overneemt. LRC begint de 2e helft erg zwak. Al in de 1e minuut maakt BZS de gelijkmaker. Een voorzet wordt in eerste instantie nog weggekopt door de verdediging maar de afvallende bal wordt door BZS genadeloos hard binnen geschoten.

Of het door deze snelle gelijkmaker komt of door de wisselingen is onduidelijk, maar LRC speelt een beduidend mindere 2e helft. BZS gaat ook wat fysieker spelen, voelt dat er wat meer mogelijk is en begint de overhand te krijgen op het middenveld waardoor er meer druk komt op de verdediging van LRC. We krijgen in de counter nog een paar zeer goede mogelijkheden maar deze worden helaas niet benut mede door de inzet van de goede keeper van BZS. In de 10e minuut raakt Sim geblesseerd na een botsing en wordt vervangen door Levi. Dan in de 15e minuut is er een uitval van BZS waarbij Maikel door snel uitkomen de bal probeert te onderscheppen. Dit gaat helaas niet goed en BZS profiteert om de 1-2 te scoren. Jari komt er dan in voor Darél die licht geblesseerd is en LRC gaat achterin 1 op 1 spelen om te proberen de gelijkmaker te forceren.

Tygo moet dan ook helaas het veld verlaten met een blessure en wordt vervangen door Dean. De pijp is dan leeg bij LRC en BZS krijgt een aantal zeer grote kansen. In de 30e minuut maakt BZS de 1-3 na miscommunicatie achterin. Deze 1-3 is dan ook de eindstand. Jammer want er had meer ingezeten. Een punt had over de hele wedstrijd wel verdiend geweest.

LRC speelde een goede eerste helft en zal dat gevoel mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd uit naar Everstein.