Veel geleerd van vorige week, nu 4-0 winst

4 - 0

Vuren MO17-1

LRC Leerdam MO17-1 - 2e klasse 09

7 oktober 2017 10:15

Dat de wedstrijd van vorige week zaterdag een leermoment was voor de meisjes van LRC Leerdam MO17 was duidelijk zichtbaar in de thuiswedstrijd tegen Vuren MO17. Een bekende tegenstander die men ook voor de beker reeds had ontmoet en gewonnen al is er altijd het gevaar dat men daardoor de zaak wat te licht opneemt. Daarom was de nederlaag tegen Ophemert van een week eerder nuttig te noemen.

De omstandigheden spraken niet in het voordeel van de dames, een herfstachtige zaterdagmorgen en veel wind was spelbreker.

LRC begon sterk aan het duel en toonde vanaf de aftrap veel inzet waardoor er, zeker de eerste 25 minuten sprake was van eenrichtingverkeer, op weg naar het doel van Vuren. Dat er in die fase niet gescoord werd kwam omdat het behoorlijke voetbal voor het doel niet kon worden afgewerkt. Kansen waren er wel degelijk maar de afronding liet deze wedstrijd wat te wensen over. Tel daarbij dat Vuren over een uitstekende keepster beschikte, ze voorkwam veel succesvolle kansen terwijl paal en lat niet echt vrienden waren met LRC.

De terechte voorsprong voor LRC kwam pas na een half uur spelen ma een goed uitgespeelde aanval over links. Waar men dacht dat LRC nu door kon drukken was het juist Vuren dat het initiatief overnam en de thuisclub vooral achter de feiten aan liet lopen. Het bleef bij een 1-0 voorsprong bij de rust.

Na de pauze was niet alles anders, de weersomstandigheden konden beter maar deden dat niet, het voetbal, althans het benutten van kansen veranderde aan de kant van LRC wel. Waarmee men het ongebruikt laten daarvan in de eerste helft volledig wegpoetste. Na enkele goede individuele acties van Jamilla stond de 2-0 op het bord, een mooi doelpunt. De 3-0 was wat gelukkig, de bal werd door Meri wat te slap ingeschoten maar de uitstekende doelverdedigster van Vuren maakte een zeldzaam foutje waardoor het toch nog een doelpunt werd. Beetje sneu voor de doelverdedigster maar tellen deed hij wel. Na de 4-0 van Sanne was de koek, waar het doelpunten betreft wel op bij LRC en bleef het, ondanks mogelijkheden bij een verdiende 4-0 overwinning voor LRC tegen een sportief Vuren.

Het werd een prima 4-0 overwinning, waar niets op af te dingen viel. O.b.v. het aantal kansen had de uitslag (nog) wat hoger moeten zijn, maar... de begeleiding was tevreden

Woensdagavond speelt LRC MO17 thuis de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Lekvogels uit Lexmond en zal men weer vol voor de winst moeten gaan tegen een sterke tegenstander.