46'
48'

LRC Leerdam JO10-1 - 1e klasse 5

14 oktober 2017 8:30

Vorige week werd de uitwedstrijd tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht nipt verloren met 7-6. Vandaag weer nieuwe kansen tegen ASWH een bekende tegenstander uit de bekercompetitie. Vrijdag de dertiende bracht het team ongeluk want Luc Rousselet eindigde die avond met zijn hand in het gips en dus geen voetbal voor hem maar deze kanjer kwam wel zijn team aanmoedigen. Bram was er ook niet en dus werd Donny Molenaar van de JO10-2 ingevlogen om in ieder geval met 1 wissel te beginnen.

LRC begint ongelukkig aan de wedstrijd, keeper Max verkijkt zich op de te harde terugspeelbal van Lyam en een speler van ASWH kan de bal oppikken en scoren 0-1. Daarna herpakt LRC zich en er volgen wat kansjes. De eerste grote kans is voor Donny die zijn schot echter in de handen van de keeper ziet belanden. De eerste corner aan de rechterkant is dan wel raak, Donny krult de bal in een keer in het net 1-1. Kort daarna komt Eren in het veld voor Milan en zijn beide flanken bezet door twee snelle spelers. Het duurt dan ook niet lang voordat LRC op voorsprong komt. Dit keer een schot van Jens die door de benen van de keeper gaat. Daarna gaat het snel met de score…een voorzet van Eren gaat net over Donny maar die geeft de bal af op Lyam die de 3-1 van afstand binnen schiet. Uiteindelijk wordt de ruststand 5-1 door doelpunten van Jens en Lyam en lijkt de overwinning binnen.

Na de rust volgen al snel de 6-1 en 7-1 door Eren en Milan waarbij Eren een halve omhaal maakt. De tegenstander begint wat pijntjes te krijgen en verschillende spelers liggen dan ook op de grond terwijl normaal gesproken ploegen uit het Dordse het fysieke niet schuwen. Met zo’n ruime voorsprong wordt het goed overspelen nog weleens vergeten, wacht men te lang met afgeven of volgt een schot van grote afstand maar aan de 8-1 van Donny ging weer mooi combinatievoetbal vooraf. Lyam was opgestoomd vanaf eigen helft en gaf de bal in de loop mee aan Milan die de bal op zijn beurt weer op de vrijstaande Donny passte. Het slotstuk was voor Luc van Bruchem die ook als verdediger lekker mee naar voren kon met de bal en met een schot zijn eerste doelpunt van deze competitie maakte. Uiteindelijk werd de eindstand 9-2. Een mooie teamprestatie waar iedereen aan mee heeft gewerkt want ook al komen niet altijd alle namen in het wedstrijdverslag voor, jullie doen het met zijn allen!

Door deze overwinning en het gelijke spel van Sliedrecht is LRC opgeklommen naar plek 3. Komende week geen wedstrijd omdat dan de bekercompetitie weer verder gaat maar op 28 oktober volgt de uitwedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht.