LRC MO17: één helft bij de les is te weinig

2 - 0

LRC MO17-1

LRC Leerdam MO17-1 - 2e klasse 09

30 september 2017 11:00

LRC Leerdam MO17 speelde zaterdag tegen een sterke tegenstander, Ophemert MO17. Tot nu toe ging het allemaal redelijk makkelijk voor LRC maar deze keer kon men zich dus meten met een sterke tegenstander, verdedigend met een prima doelverdedigster maakte de thuisclub een sterke indruk.

Toch was men met een goed gevoel naar Ophemert afgereisd, de resultaten in de beker en verdere voorbereiding op de competitie was immers goed geweest met enkele fraaie resultaten en het bereiken van de volgende bekerronde. Voor LRC was het de eerste competitiewedstrijd, voor thuisclub Ophemert de tweede, de eerste had men met 4-1 gewonnen. Het werd voor LRC een heel ander duel dan men gewoon was en vooral van de eerste helft zal meer verwacht zijn.

Ophemert was duidelijk van een ander kaliber dan de eerdere tegenstanders. LRC kwam op alle plekken op het veld net een stapje tekort of te laat. De tegenstander was gretiger en had enkele mooie steekpasses in huis waarbij men 3x alleen voor het doel van LRC verscheen. Twee daarvan werden tot doelpunt gepromoveerd waardoor de rust met een 2-0 achterstand voor LRC aanbrak. Niet dat men zelf geen mogelijkheden kreeg maar het zat niet allemaal mee en dan wordt scoren lastig.

In de rust moest er het nodige besproken worden, de boel weer op scherp gezet worden door de begeleiding en dat wierp in de tweede helft haar vruchten af.
De tweede helft kenmerkte zich door een beter spelend LRC, het tempo was hoger en daar had Ophemert de nodige moeite mee. De druk van LRC was groot en in feite was het wachten op de aansluitingstreffer waardoor men weer mogelijkheden op meer dan een nederlaag zou krijgen. Maar die treffer kwam er niet, mede door de eerder gememoreerde sterkte van de thuisclub. Een enkele maal kwam men oog in oog met de keepster maar deze liet zich niet verschalken hetgeen LRC zichzelf kan verwijten. Wat men ook probeerde, het lukte allemaal net niet.
Er kan dan gewezen worden op enkele discutabele beslissingen maar uiteindelijk liet LRC het zelf in de eerste helft liggen.

Had men toen hetzelfde gebracht als in het tweede deel, wellicht had de uitslag er dan anders uitgezien dan de 2-0 nederlaag van nu. Een goede les voor MO17, de instelling moet de hele wedstrijd aanwezig zijn. Maar één nederlaag is zeker geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Zaterdag speelt men thuis tegen Vuren MO17, een tegenstander die men in de bekercompetitie ook tegenkwam hetgeen toen een duidelijke overwinning voor LRC opleverde.