Jamilla Kruys (afstandschot)
Silke Tuin (schot)

LRC Leerdam MO17-1 - 2e klasse 09

11 oktober 2017 19:30

LRC Leerdam MO17 speelde woensdagavond voor de competitie de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Lekvogels MO17. Voor beide ploegen was winst belangrijk om aan te haken bij he bovenste deel van de ranglijst dus enige spanning stond in ieder geval wel op de wedstrijd. Het werd voor LRC een succesvolle avond want tegen een bepaald niet zwak Lekvogels werd uiteindelijk, verdiend, met 3-0 gewonnen.

Het initiatief lag al vroeg in de wedstrijd bij de thuisclub, men wist elkaar uitstekend te vinden en er werd veel gekaatst, trainingsarbeid wierp zijn vruchten af, zoveel was wel duidelijk. Lekvogels bleek een leuk voetballende tegenstander met enkele goede en snelle speelsters. LRC was echter in prima doen en de bezoeksters kwamen er in feite niet echt aan te pas. LRC was de aanvallende ploeg maar moest beducht zijn op de counters van Lekvogels.

Voor de rust kwam nen op 1-0 via een mooi afstandsschot van Jamilla en na een korte solo van Lynn stond het voor de rust 2-0. Dat men tussendoor nog de nodige mogelijkheden liet liggen werd de dames vergeven.

Na de eerste wisselronde (4 speelsters werden tegelijkertijd gewisseld) heeft de begeleiding achterin wat tactische wijzigingen aangebracht. In de rust hebben ze deze mutatie nader toegelicht en heel duidelijk een opdracht meegegeven (héél kort dekken en niet meer loslaten) aan in eerste instantie Ismay en later in de tweede helft aan Chayenne. Mooi om te zien dat deze opdracht perfect werd uitgevoerd, waarmee de angel bij de tegenstander er helemaal uitgehaald werd.

Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd nauwelijks, LRC balbezit en Lekvogels dat zich een slag in de rondte moest werken om in balbezit te komen. Het werd 3-0 door Silke waarmee bewezen is dat ze weer helemaal aan het terugkomen is op haar oude niveau.

Na 2x 40 minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Arnold Stam voor het laatst en eindigde het leuke en vooral sportieve duel in een 3-0 overwinning voor LRC.

Na afloop kwam de coach van Lekvogels vertellen dat hij had genoten van onze ploeg (wat natuurlijk erg leuk is om te horen). De individuele klasse van sommige speelsters was opgevallen, maar vooral de teamspirit werd geroemd. "Niemand was negatief in (en buiten) het veld en iedereen werkte keihard, niemand verzaakte!" Een mooi compliment voor het gehele team!

Komende zaterdag geen wedstrijd voor LRC, een week later, 21 oktober, speelt men in de tweede ronde van de beker thuis tegen Peursum MO17.