Assist: Nathan Zwart
59'

LRC Leerdam JO15-2 - 2e klasse 8

23 september 2017 9:30

Eindelijk is het dan zover. We schrijven 23 september en eindelijk gaat de competitie dan beginnen. Na 2 oefenduels en 3 bekerwedstrijden lijken we de stijgende lijn te pakken te hebben en dus klaar voor de competitie. Het is nog wel onduidelijk hoe sterk de tegenstanders zullen zijn in de tweede klasse. Vandaag beginnen we thuis tegen TEC JO15-1 uit Tiel. Een voor ons totaal onbekende tegenstander. Theole kennen we goed, maar buurman TEC dus niet.

Het belooft een mooie ochtend te worden, aan de omstandigheden ligt het zeker niet. Een lekker gemaaid en nat veld en een heerlijk zonnetje. Het kan niet beter. We beginnen vandaag iets eerder aan de warming-up. Eerst worden de nieuwe inloopshirts van sponsor Van Ekeren Truck Import & Export uitgedeeld en het is even passen en meten.  TEC is inmiddels ook aanwezig en we praten even met hun trainer over de afgelopen bekerwedstrijden. Maar dan……beginnen! Lars hebben we uitgeleend aan de JO13-1 en Levi, Jari en Nathan beginnen in de wissel.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter gaan we direct ten aanval. We combineren goed en spelen verzorgd voetbal. We proberen zoveel mogelijk druk te zetten en TEC niet te laten voetballen. Dat lukt met de minuut beter en hier en daar zien we TEC wat mopperen onderling. Ze komen niet goed in hun eigen spel. We geloven in een goed resultaat en blijven er kort op zitten. Menig duel winnen we door goede en nette slidings op de bal, van met name Sim, Quinten en Darél. De meeste druk van LRC komt vanaf de linkerkant. Thijs wint daar zijn duels en kan vaak op snelheid doorzetten. De voorzetten en schoten op doel zijn helaas niet op maat. Zonde want we belonen onszelf niet. TEC komt er sporadisch uit. Een gevaarlijk moment is er wel als de rechterspits keeper Maikel passeert maar geen kracht meer heeft om de bal binnen te schieten. We voelen dat de voorsprong eraan komt. In de 29e minuut combineren door het midden en wordt Dean neergelegd op randje zestien. De scheidsrechter is resoluut en wijst naar de stip. Langs de kant wordt er getwijfeld over het erbinnen of erbuiten was. Daniel gaat achter de bal staan en knalt netjes binnen. 1-0 en het moet gezegd worden dat het verdiend is.

Na rust eenzelfde beeld. We brengen Nathan voor Jacey en Levi voor Thijs. We krijgen een grote kans voor Daniel, maar hij mist en raakt geblesseerd bij die actie. Jari komt erin voor hem. We houden het overwicht maar we kunnen het niet afmaken. Links en rechts vallen er wat spelers om door botsingen en tackles, maar het blijft over het algemeen sportief. Het is gewoon een fysieke strijd. Dan in de 55e minuut een corner voor TEC. We werken goed weg en Dean krijgt de bal. Hij sprint naar voren en kan de bal meegeven aan Maarten die met grote passen en een 1-2 met Nathan zijn tegenstander het nakijken geeft en schiet. De bal gaat hoog over de keeper en via onderkant lat in het doel. Heerlijke counter en heerlijk afgemaakt. Sterk spel van LRC en de 2-0 voorsprong. TEC wordt ook nog gevaarlijk met enkele corners en aan de kant van LRC is er nog een vrije trap van Dean die net over gaat. Dan in de 59e minuut letten we één keer niet op en kan de rechterspits van TEC binnen schieten. Zo maar 2-1 en kan het nog gevaarlijk worden. LRC gaat gewoon door en krijgt nog een grote kans via Maarten maar zijn schot gaat via de verdediging over. LRC speelt het netjes uit tot aan het einde en de eerste competitieoverwinning is een feit. Eindstand 2-1.

Complimenten voor de ploeg en lekker om zo aan de competitie te beginnen. We zijn een ploeg om rekening mee te houden. Waar het toe leidt zullen we vanzelf wel zien. We spelen gewoon wedstrijd voor wedstrijd en proberen ook verder te ontwikkelen via de trainingen. Volgend weekend zijn we helaas vrij, maar daarna gaan we voor de revanche tegen BZS. We hebben iets goed te maken na de verloren bekerwedstrijd. Tot dan!