Sleeuwijk 1

0 - 5

LRC 1

22 augustus 2017 20:00

Nadat men afgelopen zaterdag begonnen is met de voorbereiding op het komend seizoen, de eerste oefenwedstrijd stond er dinsdagavond alweer de volgende op het programma. Op de fraaie kunstmat van Sleeuwijk stond een wedstrijd op het programma tegen de gelijknamige club. Voor beide het tweede duel in de voorbereiding.

Het verschil tussen beide ploegen was aanzienlijk zonder dat LRC Leerdam tot echt aansprekend voetbal kwam. Met name de tweede helft oogde nogal saai en vooral stroperig. Het verschil werd al voor de pauze gemaakt toen men met een 4-0 voorsprong de kleedkamer opzocht. Daar kwam na de pauze nog één treffer bij waardoor de eindstand op 5-0 voor LRC Leerdam werd bepaalt. Voor de trainers was het ongetwijfeld een nuttig duel waarin men toch met wat huiswerk werd opgezadeld en voor de spelers vooral prettiger dan trainen.

Bij LRC ontbraken nogal wat spelers, deels door blessures vanuit de wedstrijd tegen Scherpenzeel, deels door werk of studie maar wat de reden ook was, de groep was kwantitatief terug gebracht. Het betekende dat men in de volgende samenstelling van start ging:

Sjoerd de Groot – Dylan Verschoor, Danny van Steijn, Ricardo Papilaja, Jeffrey Winkelman – Jordi Kamp, Robin Boekhout, Cedan Ozal – Ali Yilmaz, Rick van Loo, Brennan Bieri

Uiteraard werd er weer volop gewisseld hetgeen goed is voor het inzich maar het spel kwam het tegen Sleeuwijk niet echt ten goede. Voor LRC kwamen ook nog Furcan Cetin, Thomas Heideman, Bart Barendregt, Gio Sihasale, Robby van de Wetering in het veld.

Als wedstrijd viel het duel tegen, bij vlagen was het in de eerste helft wel aardig wat LRC liet zien terwijl individueel enkele spelers in de tweede helft lieten zien wat men in huis heeft. Jammer dat het niet helemaal paste in het complete plaatje en de noodzakelijke oplossing daardoor achterwege bleven.

Daarnaast was men in de tweede helft nogal links georiënteerd en juist van die kant kwamen er maar heel weinig bruikbare ballen voor het doel als ze daar al kwamen. Men verzande veel in een spelletje waarbij de bal met grote regelmaat achteruit of breed werd gespeeld. Goed voor het balbezit maar voor de toeschouwers uiterst saai. Maar het hoort allemaal bij een oefenperiode waarin men patronen wil uitproberen en de individuele kwaliteiten van spelers wil testen. Een mooie rol is daarin, zeker in de gespeelde twee duels, weggelegd voor Rick van Loo die, bij afwezigheid van Ansu Camara, vanaf de aftrap in de spits opereerde. Zaterdag al goed voor twee doelpunten en in Sleeuwijk nam hij de openingstreffer voor zijn rekening, via een strafschop maar ook die moeten gescoord worden. Van Loo maakte een gretige indruk, zaak voor hem om dat vast te houden.

Tegenstander Sleeuwijk heeft nogal ingeboet aan kwaliteit, enkele ervaren krachten hebben de club verlaten of zijn gestopt, hun plaats wordt voornamelijk door jongelingen ingenomen. Opnieuw bouwen dus en dat zal met vallen en opstaan gaan.

Het duel zelf werd door LRC gedomineerd en dat betekende dat Sjoerd de Groot, voor het eerst in het doel bij LRC, een betrekkelijk rustige avond had. Hoorbaar was hij wel want coachen doet hij volop. Vanaf de start was het redelijk éénrichting verkeer waarbij LRC al snel de eerste kansen kreeg maar daar niet echt overtuigend mee omging. Weliswaar scoorde men via Rick van Loo, een treffer die op advies van de grensrechter werd afgekeurd. Maar het bleef wacht op de eerste treffer en die leek op naam van Sedan Ozan te komen. In de 25ste minuut werd hij echter, vlak voor het scoringsmoment onderuit gehaald, strafschop en 0-1 via Rick van Loo.

LRC ging aan het wisselen hetgeen de rust niet ten goede kwam en men zelfs enige tijd de grip op de wedstrijd verspeelde al werd Sleeuwijk nauwelijks gevaarlijk. De toeschouwers maakten zich al op voor de koffie toen LRC alsnog een keer gas gaf. Het tempo ging omhoog en dat resulteerde in de laatste vijf minuten tot een ruststand van 0-4. Eerst was het in minuut 40 Sedan voor 0-2, vervolgens Brennan Bieri in minuut 44 voor 0-3 en weer Sedan in minuut 45 voor 0-4.

De tweede helft was minder aantrekkelijk, LRC had voornamelijk het initiatief waarbij men soms aan goed uitgevoerde acties kwam maar door besluitenloosheid werd men er niet vaak gevaarlijk mee. Dat was aan de kant van Sleeuwijk ook niet het geval. Wat wel gezegd kan worden was dat het aan werklust niet ontbrak, men was bereid om fouten en foutjes van zichzelf of een ander te herstellen.

Toch moest er nog een doelpunt vallen al duurde het tot de 89ste minuut alvorens de eindstand van 0-5 op het bord kwam. Het was Bart Barendregt die aan het eind van een goed uitgevoerde actie stond.