0 - 1

LRC 1

LRC Leerdam 1 - 1e klasse C

7 oktober 2017 15:00

Voor de hoofdmacht van LRC Leerdam was het een prima zaterdag. Zelf wist men te winnen van een ploeg die ook zes punten en vond zich na afloop van de zaterdag terug op de eerste plaats.

En dat is behoorlijk lang geleden dat men die positie bekleed heeft in de competitie. Verregaande consequenties mogen er niet aan verbonden worden maar het kijken naar een ranglijst waarin jezelf op de eerste plaats staat geeft toch een behoorlijke boost aan het zelfvertrouwen. Het is een positie die men deelt met DUNO D maar op basis van een beter doelsaldo staat LRC gewoon eerste.

Een plek die men op eigen kracht heeft bereikt. Dat zeker want men kreeg ook na drie duels geen enkele treffer tegen, hoe anders was het vorig seizoen, en dat kan geen enkele ploeg in welke eerste klas ook als prestatie neerleggen.

Na afloop van de uitwedstrijd tegen Delta sports’95 in Houten waar het ook al nat en koud was en zowel op als langs het veld niet echt aangenaam was men vooral tevreden met deze derde overwinning van het seizoen. Verdiend dat absoluut, LRC bleek behoorlijk wat meer in huis te hebben dan de angstig en zonder enig idee spelende thuisclub. Het optreden van Delta Sports’95 kan rustig gekenmerkt worden als teleurstellend, een ploeg die over 90 minuten de bal slechts 2x tussen de palen kan mikken heeft geen recht van spreken hetgeen men, bij de vriendelijke club, ook niet deed. Wat dat betreft waren de meningen wel gelijk, verdiende winst voor LRC.

Speelde LRC daarmee goed is dan de vraag. Zeker niet waar het de eerste helft betreft waarin men in offensieve zin ook niet veel voor elkaar wist te boxen en men  voor het tellen van de kansen niet eens vijf vingers nodig had. Een reden kan daar wel aan gehangen worden, Delta Sports wilde er absoluut geen wedstrijd van maken en LRC had niet de precisie om de versterkte verdediging van de thuisclub echt uit haar verband te spelen. Dat lukte in de tweede helft beter al hoopten de echte kansen zich ook niet direct op. het spelbeeld gaf echter wel het gevoel dat er in Houten gewonnen kon worden en dat het nog verdient zou zijn ook.

Je kan je na afloop ook afvragen hoe Delta Sports ooit aan de grote winst tegen Woudenberg is gekomen in de eerste wedstrijd. Misschien dat men toen met een andere intentie het veld in gegaan was, iets dat nu volledig ontbrak. En daar kan men achteraf best eens spijt van hebben. vanuit veel mensen achter de bal en dan via een lange trap proberen te verrassen leverde niets meer op dan dat men voor een aanvallende speelstijl had gekozen, zeker in het begin van een seizoen kan men die ,,gok’’ rustig nemen. Misschien had het ontzag voor de tegenstander dit ingegeven.

En LRC dan? Het was mede door de omstandigheden een saai duel waarin veel fout ging en LRC nooit echt grip kon krijgen. Vaak wordt gezegd dat men de slag op het middenveld moet winnen om kansrijk te zijn maar er ontstaat ene probleem als de bal niet zo vaak komt. Delta Sports sloeg het domweg over en de passing van LRC was vaak net te onnauwkeurig om daar succes te hebben. In feite was het vooral voor de rust heel saai zonder noemenswaardige opwinding.

De tweede helft was het verschil tussen beide makkelijker te onderscheiden, voetbalde LRC beter al deed men dat in  het eerste deel ook en kreeg men wat meer mogelijkheden, het resulteerde in één treffer en een afgekeurd doelpunt, terecht wegens buitenspel, dat wel. Maar het was voldoende voor de volle winst en daar ging het in de regen alleen maar om.

Het was de eerste wedstrijd dat men het centraal achterin zonder Rogier Gerritsen moest doen, zoals verwacht werd zijn plaats overgenomen door Ricardo Papilaja. Samen met Wesley Swets een betrouwbaar duo al was het opvallend dat men soms beide in de aanval te zoeken was en of dat helemaal de bedoeling was? Geen doelpunt tegen, vaak winnaar van de duels en pas in de laatste vijf minuten van het duel enige druk van de tegenstander, het zijn feiten waar men mee thuis mag komen.
Ook Ali Yilmaz was afwezig maar dat is slechts voor de tijd van één wedstrijd. Hierdoor had Rick van Loo, naast Ansu Camara een basisplaats. Van Loo bleek echter verre van fit en moest voor de rust reeds vervangen worden door Brennan Bieri die, zacht gezegd, weleens beter gespeeld zal hebben. Ook Ansu Camara moest noodgedwongen eerder het speelveld met een blessure verlaten maar zo erg als hij het liet voorkomen zal het hopelijk niet zijn.

Op het middenveld was er weer een plaats voor Thomas Heideman die een goede indruk maakte al was dat wel verwacht in zijn eigen woonplaats. Datzelfde geldt voor Danny van Steijn die speelde zoals je van hem mag verwachten. Twee op zich belangrijke wisselingen in het team van Koen Janssen, tegen Delta Sports was het nauwelijks waarneembaar.

Wedstrijd
Aangezien de thuisclub vanaf het begin vooral voor zekerheid koos was er weinig ruimte om elkaar eens af te tasten. LRC had van meet af aan de regie al zorgde dat niet direct tot een aanvaardbare aanval. Het oogde vooral te gehaast. Verdedigend kwam men ook niet in de problemen want mocht een lange haal van de thuisclub al eens voor druk zorgen wist de verdediging daar wel raad mee. Delta Sports was in de gehele eerste helft nooit gevaarlijk, laat staan dat men een mogelijkheid kreeg. De enige opwinding die ontstond was in de 29ste minuut door toedoen van doelman Thijs Janssen die het toch vooral koud en nat gehad zal hebben. Bij een diepe bal kwam hij uit zijn doel, dacht opruiming te kunnen houden maar raakte de bal verkeerd. Onbewust omspeelde hij daarmee zijn directe tegenstander al wist hij er zelf maar heel weinig van.

LRC had wat meer mogelijkheden het was de beste uitdrukking voor het resultaat uit de vrije trap van Sedan Ozan waar Rick van Loo iets tekort kwam of de poging van Thomas Heideman die een tegenstander in de weg zag staan en slechts een corner aan het geheel overhield die door Ansu Camara naast werd gekopt. Ook de opgekomen Wesley Swets probeerde het met een slalom maar kwam niet uit de drukte en een afstandsschot van Papilaja vond slechts de vuisten van de doelman. De 0-0 ruststand was het gevolg,

De tweede helft was wat levendiger dan de eerste, LRC bleef de regie houden en zag een goede mogelijkheid voor Wesley Swets door buitenspel verloren gaan. Delta Sports mocht het na 53 minuten proberen maar de poging werd geblokt terwijl even later Brennan Bieri tegen een domme gele kaart aanliep.

Toch bleef er veel mislukken maar werd het langzaam wat droger en kon het publiek, zeker zij die de moed hadden buiten de kantine te komen, toch nog ene beetje waar voor hun niet betaalde entree krijgen.

Met als hoogtepunt de 69ste minuut toen Ansu Camara eindelijk eens liet zien waarvoor hij in het veld stond. Natuurlijk is dat als spits maar op doorzettingsvermogen, zo bleek vorige week al, kan er veel vanaf de buitenkant. Op wilskracht won hij het duel van een verdediger, gaf scherp voor waar Sedan Ozan daar al op gerekend had. Zijn voet tegen de bal betekende dat het blok van de thuisclub was geslecht en LRC op 0-1 stond. Een doelpunt dat werd gekopieerd in de 81ste minuut, nu stond Sedan buitenspel hetgeen de goed op één lijn staande assistent duidelijk aangaf, het feest toen niet door.

De thuisclub bleef het maar op dezelfde manier proberen, ballen hoog voor het doel pompen en daar viel maar bitter weinig te halen. Al liet LRC het soms wat te ver komen. Iedere ploeg krijgt in een wedstrijd altijd wel een mogelijkheid en Delta Sports bewaarde hem voor minuut 92. Een aanvaller dook vrij voor het doel op en Ricardo Papilaja die zich op zijn positie centraal achterin helemaal op zijn plaats voelt, bleek ene reddende engel. Hij wierp zich in de baan van het schot en voorkwam daarmee mogelijk een tegentreffer en LRC de verdiende 1-0 overwinning.

Door de slechte weersomstandigheden zijn er van dit duel geen foto’s op deze site te vinden. Gebruikte beelden komen uit het archief.