61'
69'

Onder 15, JO15-2, Groep 5 21

16 september 2017 9:30

Na afgelasting en vervolgens verplaatsing van de bekerwedstrijd tegen Alblasserdam moesten we vandaag aantreden tegen EBOH JO15-1. Dit werd dan de tweede bekerwedstrijd na een regenachtige week. Maandag kunnen trainen. Donderdag niet, ook vanwege een niet fitte trainer. Rick was wel weer opgelapt voor vandaag en wilde eens een nieuwe opstelling uitproberen. Een opstelling die weer gewijzigd moest worden door een ziekmelding van Lars. En de JO15-2 heeft twee nieuwe spelers erbij en twee spelers moeten laten gaan. De transferperiode liep nog even door en is hopelijk nu afgesloten. Nathan en Maarten zijn nu bij de JO15-2 erbij, Fleur definitief JO15-1 en Patriks nu JO15-4. We kunnen beginnen zeg maar….

We begonnen in een 4-4-2 formatie tegen EBOH. Lekker om meerdere spelstijlen te kunnen spelen, vandaar deze test. Jari is nog geblesseerd en Levi en Daniel begonnen in de wissel. Het veld was nat en het miezerde er op los. Echt droog zou het ook niet meer worden vandaag en zeker ook niet warm. De nieuwe, door Rijschool Asmus gesponsorde waterzak met 6 volle bidons, zou niet echt gebruikt worden vandaag. De teams staan klaar en de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. De doelstelling is winnen, normaal altijd de doelstelling natuurlijk, maar na 3 verliesbeurten op rij nu echt wel noodzakelijk voor het vertrouwen. LRC begint super en geconcentreerd aan de wedstrijd. We leggen direct de tegenstander onze wil op en het spel begeeft zich op de helft van EBOH. Het leidt in de 4e minuut tot de 1-0. Een lekker afstandsschot van Thijs belandt in de linkerhoek achter de keeper. Daarvoor gingen schoten van Maarten en Dean al naast. LRC speelt met vol vertrouwen verder. De 2-0 volgt in de 8e minuut. Maarten zet goed door op rechts, geeft voor en Jacey schiet tegendraads binnen. En LRC gaat gewoon door met goed voetbal. We vinden elkaar makkelijk en er ligt veel ruimte op links. In de 18e minuut zet Thijs goed door op links, hij zet voor richting de 16 meterlijn waar Maarten de bal oppakt en binnen schiet. 3-0. Een luxe positie voor LRC. Het middenveld heeft het heft in handen en de verdediging geeft niets weg. Dat is lekker voetballen. De laatste 10 minuten zien we met name een actieve Sim op de rechterkant. Twee keer een goede actie en voorzet. Beide voorzetten worden door zowel Dean als Nathan gemist. Dat hadden de 4-0 en 5-0 moeten zijn.

In de rust wordt er gehamerd op concentratie en gevaar voor onderschatting. Of het lag aan de vaag smakende ranja of aan iets anders maar de tweede helft zou een andere worden dan de eerste. We brengen Daniel voor Jacey en Levi voor Thijs. Wat er mis gaat is het druk zetten voorin. We staan er wel maar doen onvoldoende zodat EBOH eruit kan voetballen en met een lange pass op de snelle spits ons verrast. Een ongelofelijk schot op doel gaat onderkant lat binnen. 3-1, totaal uit het niets. EBOH heeft daarvoor nog niets laten zien. LRC voetbalt rommelig en minder geconcentreerd. Daniel heeft acties aan de linkerkant en schiet op de paal. Nathan is er als de kippen bij en scoort, alleen keurt de scheidsrechter het af omdat de grensrechter voor buitenspel staat te vlaggen. De 4-1 valt daarna wel. Weer Daniel met een actie en een pass op Nathan die scoort met een hakbal achter het standbeen. Gespeeld zou je dan zeggen met nog 20 minuten op de klok. Maar we staan te slapen achterin en denken er te gemakkelijk over. Er vallen binnen 4 minuten 2 tegendoelpunten. Gewoon te slap en ongeconcentreerd achterin. We hebben ondertussen Jacey voor Nathan en Thijs voor Sim gebracht en proberen het tij te keren. Dean krijgt 2 vrije trappen te nemen, maar de één te slap en de ander net over. In de 61e minuut is het dan toch echt gebeurd. Maarten loopt goed door na een afgeweerd schot van Daniel en tikt de 5-3 binnen. EBOH geeft het op en Jacey kan na een goede voorzet van Thijs de 6-3 binnen tikken. De scheidsrechter fluit voor het einde en in de vierde wedstrijd van het seizoen pakken we eindelijk de volle winst. Een wedstrijd dus met twee gezichten. Een zeer, zeer goede eerste helft en een magere tweede. We hebben leergeld betaald voor deze tweede helft, maar gelukkig hadden we een voorsprong. De keeper en de verdediging zijn nog niet ter sprake gekomen, maar verdienen o.b.v. de eerste helft een compliment. Maikel, Quinten, Darél, Tygo en Ciro….goed gedaan!

Aankomende donderdag thuis tegen Alblasserdam. We hebben aan een punt genoeg voor de tweede plaats in de bekerpoule, maar de winst van vandaag smaakt naar meer. En daarna begint op zaterdag het competitieavontuur. Komt allen kijken!