63'
69'

Onder 15, JO15-2, Groep 5 21

2 september 2017 13:30

En daar zijn we dan……de junioren. Het pupillentijdperk is afgesloten en we treden een nieuwe wereld binnen. De wereld waarin grote verschillen tussen spelers en tegenstanders gaan ontstaan zowel lichamelijk als geestelijk. Bij de onzen moet met name nog de groeispurt nog komen, maar we weten dat we ons voetballend moeten kunnen meten aan tegenstanders in de 2e klasse. Geen gemakkelijke opgave want het betekent dat niemand mag verzaken, iedereen goed de opdrachten moet uitvoeren en goed moet trainen.

De JO15-2 bestaat dit seizoen voor een groot gedeelte uit de vorige JO13-1 en krijgen we aanvulling van Patriks, Thijs en Darél. Mogelijk dat er nog iemand bij komt aankomende week. De begeleiding is dit jaar in handen van trainer Rick van Loo en twee leiders Mischa en Marco verzorgen het vlaggen en de randzaken. We zijn al een aantal weken aan de gang met goede trainingen en een paar oefenwedstrijden. Zo speelden we tegen Sleeuwijk JO15-1 (5-1, doelpunt Dean) en Asperen JO15-1 (3-6, doelpunten Ciro, Sim en Jari). Twee verliespotjes weliswaar, maar zeker in beide wedstrijden niet weggespeeld. Bepaalde fases in de tweede helft zelfs de bovenliggende partij met goed combinatievoetbal. Eén van de dingen die echt opviel was het enorme fysieke verschil. Dat zal de rode draad worden dit seizoen en de belangrijkste uitdaging om hier mee om te gaan.

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. We moesten uit naar Beusichem tegen BZS JO15-1. Een ploeg die we ook gaan tegenkomen in de competitie. Met 14 man gingen we op pad en waren benieuwd hoe we ervoor stonden. Een wedstrijd op kunstgras, altijd wennen voor ons, maar we gaan het meer en meer zien op de velden om ons heen. Voorafgaand aan de wedstrijd een goede uitleg van posities en de bijbehorende taken door Rick. Er werd aandachtig geluisterd en maar hopen dat het blijft hangen. Herhaling, herhaling net zo lang tot het er helemaal in zit. De opstelling als volgt. Op doel Maikel. Achterin Quinten, Darél, Tygo en Ciro. Middenveld Sim, Dean en Thijs en voorin Daniel, Lars en Jacey. In de wissel beginnen Levi, Patriks en Jari. De eerste 5 minuten staan we onder druk en hebben mazzel met een kopbal op onze lat. In minuut 6 moet Dean naar de kant maar buik/darmklachten en na 10 minuten ook Daniel met liesklachten. We willen voorzichtig zijn met de mannen dus dan maar wisselen. Levi en Patriks komen erin. Ja, we staan onder druk, ja de tegenstander is groot en ja kunstgras is even wennen……maar opdrachten jongens moeten wel gewoon uitgevoerd worden. Tot 4 keer toe doet het middenveld niet waar we vooraf zo op gehamerd hebben. Dat ligt dus echt aan onszelf. Het is wachten op een doelpunt van BZS en die komt er in de 20e minuut. We hopen deze 1-0 te behouden tot de rust om dan de boel weer recht te zetten. Hoe jammer is het dan dat vlak voor rust de 2-0 valt. In de rust zetten we de puntjes op de i. Jari komt voor Lars in de spits en we hameren weer op de vaste afspraken. In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld al is er wel meer beleving en durf. Na 10 minuten in de tweede helft valt de 3-0 en dan wordt het toch wel lastig om terug te blijven knokken. BZS loopt met een aantal mooie aanvallen uit tot 6-0. Bij LRC was Sim nog het meest gevaarlijk maar kreeg een harde tackle te verduren waar de, verder goed fluitende scheidsrechter, niets mee deed. We hadden wel een doelpuntje verdiend.

We hebben het vooraf tegen elkaar gezegd, ook de bekercompetitie zullen we zien als oefenen om de vaste patronen erin te slijpen zodat we klaar zijn voor 23 september als de competitie begint. Waar dit eindigt dit seizoen, nog geen idee. Het is een ontwikkeljaar richting volgend seizoen maar het zou wel lekker zijn om mee te doen om de punten in de competitie. Stapje voor stapje. Wedstrijd voor wedstrijd. En van onszelf uitgaan. Want voetballen kunnen ze! Volgende week thuis tegen Alblasserdam JO15-1.