LRC MO17 makkelijk naar volgende bekerronde

Kelly Sterk (schot)
Kelly Sterk (scrimmage)

Meisjes onder 17, MO17-1, Groep 2 14

27 september 2017 19:00

De teleurstelling afgelopen zaterdag was groot bij meisjes en begeleiding van LRC MO17, de competitiewedstrijd ging niet door, het was niet de eerste keer dit prille seizoen. Woensdagavond speelde men het laatste duel voor de beker, er was wat te winnen, de verdrietige bui weer over en tegenstander SSC’55 uit Sprang-Capelle aanwezig.

Tussen beide ploegen werd het een sportief duel met een leuke tegenstander die zelf ook nog een theoretisch kans had om door te gaan in de beker, daarvoor moest van LRC gewonnen worden terwijl de thuisclub zelf genoeg had aan een gelijkspel. Theoretisch klopte bovenstaande helemaal, in de praktijk kwam er weinig van terecht, daarvoor was LRC, dat het meisjesvoetbal serieus neemt, veel te sterk.

Hoewel het voetbal voor verbetering vatbaar was bleek men op andere terreinen toch beter dan SSC’55. Vooral conditioneel gaat men met sprongen vooruit en op de inzet is geen enkele wedstrijd iets af te dingen. Neem daarbij het feit dat men redelijk makkelijk scoort en weinig weggeeft, het verschil tussen beide ploegen is verklaart.

SSC begon met een versterkte verdediging, waarschijnlijk had men goed naar de andere uitslagen van LRC gekeken, waardoor de ruimtes op de helft van de tegenstander klein waren. LRC ging er wat onrustig door spelen terwijl, het moet gezegd SSC over twee prima doelverdedigsters beschikt (ze wisselden in de rust)

Maar dat LRC ging winnen stond al bij de rust vast, het vele balbezit werd uitgedrukt in een 3-0 voorsprong. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, de bezoeksters die sportief tegenstand bleven bieden kregen zelf weinig tot geen kans en LRC bleef het moeilijk houden met de vele speelsters op de helft van SSC. Verder dan 2 doelpunten kwam men niet waardoor de eindstand op 5-0 werd gezet en LRC de volgende ronde heeft bereikt.

Terecht want veruit de sterkste in de groep met uit drie wedstrijden negen punten. Het doelsaldo spreekt voor zich met 19 voor en maar 3 tegen.

Nog een positief punt, misschien we het belangrijkste, is het feit dat Silke weer haar opwachting maakte na maanden aan de kant te hebben gestaan vanwege een fysiek ongemak. Ze lijkt weer op de weg terug en daar was iedereen blij mee.

De doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Kelly (2x), Sanne, Meri en Iris K.