2 - 6

LRC MO17-1

Meisjes onder 17, MO17-1, Groep 2 14

20 september 2017 19:45

Woensdagavond speelde LRC Leerdam MO17 haar tweede bekerwedstrijd. Het was een uitwedstrijd tegen Vuren MO17 maar door een veldrenovatie bij Vuren werd het duel in Leerdam gespeeld. Een uitwedstrijd op eigen veld waardoor LRC haar drie bekerwedstrijden allemaal op eigen veld speelt.

Het werd een belangrijke wedstrijd want winst voor Vuren betekende dat men de eerste plaats in kon nemen. Zover liet LRC het in een overtuigend duel niet komen. Met name de eerste helft werd er prima gespeeld en was bij vlagen wervelend te noemen al duurde het 10 minuten voor men zover was.

LRC nam daarna het initiatief en zou dat voor de rust niet meer uit handen geven. De vraag of men klaar is voor de competitie werd daarmee ook direct beantwoord.

LRC liet een x-aantal prima uitgevoerde aanvallen zien en voor iedereen wist wat er gebeurde stond men op een 5-0 (0-5) voorsprong. Met een opvallende rol voor een nieuwe speelster bij LRC luisterend naar de naam Sanne. Ze wist maar liefst drie keer het net te vinden waarbij vooral de laatste van grote schoonheid was. Direct uit een corner werd de bal, vanuit de lucht, ingeschoten. Een heerlijk doelpunt.

Tot de rust bleef het bij 5-0 al had men zeker mogelijkheden op meer.

In de tweede helft deed Vuren er een schepje bovenop en nam LRC juist wat gas terug. Het leverde Vuren nog twee doelpunten op waarvan de kwaliteit ook op niveau was dus voor het publiek bleef het in ieder geval leuk om te zien. LRC wist nog één keer het doel te vinden hetgeen de eindstand op 6-2 bepaalde.

De andere doelpunten aan de kant van LRC werden gemaakt door Kelly (1x), Iris K. (1x) en Meri (1x) waarmee men liet zien dat er meerdere speelsters zijn die een doelpunt kunnen maken. Het waren niet alleen de doelpuntenmaaksters maar het gehele team die een prima indruk maakte en de verdiende winst kan men op naam van het elftal schrijven.

Zaterdag begint de competitie en speelt men om 12.15 uur thuis tegen Lekvogels.

De groepsfase van de beker wordt woensdag 27 september afgerond, om 19.15 uur thuis tegen SSC’55 MO17 uit Sprang Capelle. Een duel waarin de eerste plaats en de volgende ronde op het spel staat getuige de stand de hieronder gepubliceerde stand. LRC heeft voldoende aan een gelijkspel en kan zich zelfs een kleine nederlaag permitteren al zal dat niet de bedoeling zijn. Als men speelt zoals tegen Vuren zal men gewoon voor de volle winst gaan.

Dat Vuren het duel serieus nam bleek wel uit het feit dat men om 18.30 uur al bij LRC was terwijl het duel pas om 19.45 uur begon.