Iris Kleijer (schot)
... (e.d.)

Meisjes onder 17, MO17-1, Groep 2 14

2 september 2017 10:00

LRC Leerdam MO17 begon ook aan het bekertoernooi. Niet het eerste duel van het seizoen maar wel het eerste waarin wat punten te verdienen waren al is het dan voor de beker waarin men afgelopen seizoen ook ver kwam. Men gaat dus voor een herhaling en daarvoor moest in de eerste wedstrijd afgerekend worden met Almkerk MO17.

Geen onbekende tegenstander want afgelopen seizoen trof men elkaar in de competitie. Een fysiek sterke tegenstander dus een goede graadmeter voor de begeleiding. Almkerk deed in de eerste helft niet zoveel onder voor LRC, het verschil werd met name in de tweede helft gemaakt. Toen konden de bezoeksters het niet meer bijbenen.

LRC liet een stijgende lijn zien, was de eerste helft redelijk, de tweede maakte men gewoon een goede indruk en werd de tegenstander als het waren ondersteboven gespeeld. De verdienste van LRC zelfwant, hoewel de cijfers misschien anders doen vermoeden was Almkerk zeker niet slecht, fysiek hele sterk met enkele handige aanvalsters.

Voor de rust was LRC al beter maar ontbrak bij het uitspelen van mogelijkheden nog weleens het overzicht, zocht men te nadrukkelijk het doelpunt waarbij een medespeelster over het hoofd werd gezien. Ondanks de 3-1 voorsprong bij de rust een duidelijk aandachtspunt in de rust.

Het had effect want na de pauze speelden men een sterke tweede helft en kwam het sportieve Almkerk er nooit meer echt aan te pas. LRC was in staat het goede spel een heel duel vast te houden terwijl het bij Almkerk, ook conditioneel, ,,op’’ was. LRC kreeg veel vrijheid, de tegenstander kreeg het moeilijk meer aangelopen en de thuisclub profiteerde zodat men eindigde met een 8-1 overwinning.

Ook bij dit elftal voor het eerst het gebruik van de wedstrijdzaken app hetgeen prima werkte en geen probleem opleverde.

Kelly scoorde in deze wedstrijd een hattrick en Lynn, weer terug bij LRC maakte haar eerste doelpunt. Het elftal lijkt klaar voor de volgende bekerwedstrijd, komende zaterdag uit tegen Vuren MO17.