De winterse activiteiten van de supportersvereniging

22 januari 2020 20:00

Supp. vereniging "DWeW"

Traditiegetrouw is de winterstop een tijd van rust en voor sommige teams een tijd voor een trainingskamp waar, op welke manier dan ook, aan het groepsgevoel wordt gewerkt.
Voor de mensen van de supportersvereniging is de winterstop juist een hele drukke tijd waarin wij met allerlei activiteiten de voetbal loze weken proberen in te vullen.
Zo organiseerden wij het sinterklaasfeest, de boutdraaimiddag, het oliebollen zaalvoetbal toernooi, het klaverjassen en de voetbalquiz.

De laatste twee activiteiten van deze winterstop waren het FIFA20 toernooi en het dart toernooi op 11 januari jongstleden. Het Fifa toernooi begon om 11 uur met maar liefst 31 deelnemers waarvan 8 deelnemers onder de 8 jaar. De rest van de deelnemers was tussen 9 en 12 jaar. Voor de categorie 13 jaar en ouder kwam helaas alleen de winnaar van vorig jaar opdagen zodat de wisselbeker voor deze categorie dit jaar niet uitgereikt werd. Met het motto van de supportersvereniging (We doen het voor de mensen die er wel zijn, niet voor de mensen die er niet zijn!) in het achterhoofd hebben we er een mooi toernooi van gemaakt met een apart toernooi voor de jongens (meisjes spelen blijkbaar geen FIFA?) van 8 jaar en jonger. Bij deze categorie ging de finale tussen Aaron en Dave waarbij Dave uiteindelijk de beste FIFA-speler bleek te zijn.

In de categorie onder 13 ging de finale tussen Brent en Lyam. Hier was Lyam de betere speler en hij won de wisselbeker voor de derde keer in vier jaar tijd.

Het dart toernooi was een last minute initiatief van Ronald Tromp die, geholpen door een aantal mensen, het toernooi op poten heeft gezet. Arnold Colijn zat achter de tafel en liet het toernooi vloeiend verlopen.  Uiteindelijk waren er 12 deelnemers die na een spannende poule fase werden verdeeld over een winnaarsronde en een verliezersronde.

De verliezersronde werd een prooi voor Ronald Tromp die in de finale de sterkste bleek.

In de winnaarsronde werd de winnaar van vorig jaar verrassend in de halve finale uitgeschakeld.E n dit verlies kwam zo hard aan dat ook de wedstrijd om de derde plaats verloren ging. De derde prijs ging dit jaar naar Jarno Kleijn. In de finale stonden Maikel van Lith en Ronald van der Hoorn tegen over elkaar. Het werd een spannende finale met Maikel als verdiende winnaar.

Op zaterdag 22 februari (in het carnavalsweekend) krijgt dit dart toernooi een grootschalig vervolg. Op die dag wordt er een koppeltoernooi georganiseerd waar iedereen van binnen en buiten LRC en HCL aan mee kan doen. Er wordt dan gestreden om mooie geldprijzen. Er kunnen maximaal 64 koppels mee doen dus houdt deze site en facebook goed in de gaten zodat jij er zeker bij bent.