Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam maakt nog altijd aanspraak op promotie naar de vierde divisie. De Leerdammers wonnen op het eigen Glaspark met 3-1 van De Zuidvogels, nadat men ruim een uur met een man meer speelde.

Op de overwinning viel uiteindelijk niets af te dingen. Steker nog, eigenlijk had de thuisploeg uit moeten lopen naar een veel hogere score. Toch zag het daar in eerste instantie nog niet naar uit. LRC begon niet eens slecht aan het duel, maar keek na zes minuten al wel tegen een achterstand aan toen Hidde van Erkel LRC-keeper Levi ’t Lam verraste met een schot van buiten de zestien.

LRC pakte de draad echter snel weer op en probeerde via combinatiespel dreigend te worden. Dat lukte via een gevaarlijke vrije trap van Maikel van de Water, een grote kans voor Timo Lutters en een kopkans van aanvoerder Rogier Gerritsen. De eerste twee keer lag Zuidvodels-keeper Versteegt in de weg, terwijl de poging van Gerritsen naast ging.

Rode kaart
LRC drong dus al flink aan, maar na een klein half uur spelen vond hét sleutelmoment van de wedstrijd plaats. De verdediging van De Zuidvogels had al de handen vol aan de LRC-aanvallers – wat ook resulteerde in meerdere gele kaarten – maar nadat Richard Gooijer kon vertrekken met zijn tweede gele prent, zaten de Leerdammers helemaal in een zetel.

“Dan moet je alleen vervolgens wel een goal maken en dat duurde eigenlijk iets te lang”, zag LRC-trainer Emanuel Sluis. “Vlak voor rust komen we nog een keer goed weg door een kans van hun die wij van de lijn halen, maar samen met de goal zijn dat eigenlijk de enige mogelijkheden die we hebben weggeven. Ik heb in de rust ook gezegd: we hebben genoeg kansen gecreëerd, dus laten we niet te teleurgesteld zijn.”

Van Putten breekt de ban
Sluis zijn manschappen kwamen ook allesbehalve teleurgesteld uit de kleedkamer en gingen vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Een goal van Timo Lutters werd nog afgekeurd en meerdere hachelijke momenten voor de Zuidvogels-goal leverden geen treffer op, maar na 69 minuten spelen was daar dan toch de bevrijdende en verdiende 1-1. Sil van Putten brak door het middenveld heen, dook op voor de goal en schoof de bal beheerst binnen.

Sluis: “Vanaf dat moment wist je eigenlijk ook dat we de 2-1 nog wel gingen maken, we hadden zo’n duidelijk overwicht. In de slotfase denk je dan nog wel: ‘het zal toch niet dat zij nog uit het niets gaan scoren’, maar dat gebeurde ook niet. We hadden zelfs nog wat verder uit moeten lopen.”

Goals Lutters en Barendregt
Timo Lutters tikte na 78 minuten op aangeven van Axel van Kordelaar de 2-1 binnen. Hierna stuitte Van Kordelaar nog een keer op keeper Versteegt en raakte hij de paal. Dat laatste overkwam ook Rick van Loo.

In de blessuretijd probeerde Zuigvogels het nog een keer, maar LRC-keeper Levi ‘t Lam verwerkte een poging van afstand tot corner. Bij die hoekschop hoopte Zuidvogels-keeper Versteegt op een heldenrol door mee naar voren te gaan, maar daarvoor kregen hij en zijn ploeg de rekening gepresenteerd. LRC verdedigde uit en de sterk ingevallen Bart Barendregt kon de bal in een lege goal schuiven.

LRC speelt in de volgende ronde tegen ASV Dronten, dat met 2-4 te sterk was voor Flevo Boys.