Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Inmiddels alweer de vierde oefenwedstrijd, vandaag tegen SDV Barneveld. Na de winst afgelopen dinsdag tegen IJsselmeervogels was nu Barneveld de tegenstander. Barneveld komt dit seizoen uit in de vierde divisie D.

Binnen 10 minuten had scheidsrechter van der Meulen uit Nieuw-Lekkerland de bal op de stip kunnen leggen. Was het in minuut zes Axel, die gevloerd werd (net wel of net niet) binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechter besliste er buiten en dus was er nog een vrije trap te nemen, die niets opleverde.

Drie minuten later werd Bart binnen de lijnen getorpedeerd door de keeper en wederom zag de leidsman er geen overtreding in en besloot een achterbal te geven.

Barneveld oogde in de beginfase wat futloos en LRC was dan ook meer in balzit en creeërde kleine kansjes. Toch was het SDVB dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Een aanval over de linkerzijde leek te stranden, maar een SDVB speler wist zich toch langs de achterlijn vrij te spelen en trok de bal goed terug naar een speler die bij de penaltystip stond. Deze speler schoot de bal tot opluchting van velen hoog over.

In minuut 38 was het stoorwerk van Timo de aanleiding van een doelpunt. Timo liep door op de laatste man van SDVB, die zich verslikte in de de bal. Timo verschalkte hem en met een slim hakje kon hij de bal aan Furcan meegeven. Furcan faalde niet voor de keeper, 1-0.

Timo was het ook nog, die de bal net voor het rustsignaal, snoeihard tegen de onderkant van de lat schoot. Volgens velen was de bal over de doellijn, maar we zullen het nooit te weten komen.

In de tweede helft werd er door trainer Emanuel weer veel gewisseld. Maar liefst zes verse krachten werden ingebracht.

Remon die meeverdedigde roeide de bal in de 53e minuut weg, bijna vanuit zijn eigen strafschopgebied. Axel kon de bal oppikken en onder druk van twee verdedigers wist hij met een prachtige lob de voorsprong te verdubbelen, 2-0.

Fabian kreeg nog een geweldige mogelijkheid om de score te vergroten. In een counter speelde hij de razendsnelle Remon aan, die naar links wegsprintte om de vrijlopende Fabian in het midden weer aan te spelen. Na de keeper omspeeld te hebben had Fabian beter direct binnen kunnen schieten. Nu was hij één stap te laat en een SDVB verdediger wist de bal nog tot een hoekschop te verwerken.

Dinsdagavond speelt LRC een oefenwedstrijd tegen RBC Roosendaal op Glaspark. Aanvang 20:15 uur.

Fotoreportage: vv LRC - SDV Barneveld | Melvin Taribuka.