Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Na de verloren wedstrijd uit bij Lekvogels stond voor de paars witten de thuiswedstrijd tegen RKTVC voor de deur.

De eerste wedstrijd van de 3de fase was in Tiel en was een prooi voor de Leerdammers, de 3 punten gingen mee na een mooie wedstrijd met een winst van 1-2.De meiden weten dat RKTVC gebrand was op een overwinning in Leerdam. Zeker nadat RKTVC met maar liefst met 8-1 had gewonnen van Lekvogels.
Zo blijft het bovenin de stand stuivertje wisselen tussen de bovengenoemde ploegen.

Deze wedstrijd stond gepland op 1 april om 12:00 uur. Rosanne en Anouk zijn nog geblesseerd en kunnen nog niet spelen.Elise stond ook voor deze wedstrijd in het doel. De rest van de meiden weten hun plek en na een korte bespreking lopen de meiden omstreeks half 12 naar het kunstgras van veld 2 om met de warming -up te starten.

De bezoekers zijn ook al op het veld bezig met hun voorbereiding.

Net voor twaalf uur komt de scheidsrechter op het veld en allebei de teams verzamelen zich op de middencirkel. Na het gebruikelijke ritueel kan de wedstrijd beginnen.

We zien gelijk dat de bezoekers gretig aan de bal zijn en de duels opzoeken. LRC wacht af en kijkt hoe de tegenstander staat op het veld. Als de meiden hun mannetje hebben gevonden weet iedereen wat hun taak in het veld is. De bal gaat aan beide zijde goed rond en men geeft elkaar weinig ruimte. Er wordt geen centimeter ruimte gegeven. De eerste 15 minuten wordt er een hoog tempo gespeeld om iets te forceren.

De eerste kans is voor LRC-er Evy die vanaf links door stoot richting de keepster van RKTVC. Er volgt een mooi schot maar de redding van de keepster mag er ook wezen en zo houd ze haar ploeg op de been.

Toch is het Thirza die even later (22ste minuut) de thuisploeg met een mooi schot in de verre hoek op 1-0 schiet. RKTVC laat dit niet op zich zitten en gaat vol op de aanval. Het tempo blijft hoog en zo moeten de verdedigers opletten dat ze nu niet worden overlopen. Het is een leuke 1ste helft en LRC probeert de voorsprong mee de rust in te nemen. De bezoekers denken daar anders over maar komen niet verder dan de 16.

De scheidsrechter fluit voor de rust en met de mooie voorsprong gaan we rusten.

In de kleedkamer wordt er gepraat hoe nu de bezoekers van zich af te houden. Er wordt aangegeven dat ze het veld breed moeten houden en de bal sneller moeten laten rondgaan.

Na 15 minuten klopt de scheidsrechter aan en we mogen ons opmaken voor de 2de helft.

De 2de helft is weer begonnen en de bezoekers nemen het heft in handen. In de 45ste minuut is er een afstandsschot die de keepster van LRC verrast. De 1-1 staat dan genoteerd. LRC zag dit niet aankomen en men probeert weer grip op de wedstrijd te krijgen. Helaas wordt het 5 minuten later wat erger als er een spits van RKTVC voor het doel komt en zo de 1-2 scoort. Ook dit was een mooi doelpunt van de bezoekers. Dit is een klap voor de paars witten. De coach geeft aan dat men rustig moet blijven en hun eigen spel moeten spelen. Dit pakken de meiden op en we zien dat er nu wat meer rust in het team komt. Men blijft de ballen rondspelen en komen er ook weer goed uit.

In de 62ste minuut krijgt LRC een vrije trap in de zestien. Dit schot wordt in eerste instantie gekeerd door de speelsters uit Tiel. Het 2de schot vanuit LRC wordt door een verdedigster met de hand weggehaald en zo kan de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.

Jesslyn eist de bal op en legt deze op de stip. Ze wacht tot de scheidsrechter fluit en met een mooie trap staat de verdiende 2-2 op het score bord.

De ploegen kunnen weer van voor af aan beginnen en willen allebei voor de winst gaan. Zo zien we aan beide kanten mooie acties maar ook veel bal verlies. Wat we zien is een open wedstrijd met strijd aan alle kanten. Niemand wil toegeven.Er volgen wat kansen voor RKTVC en LRC maar in het restant wordt er niet meer gescoord.

Dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en nemen beide ploegen genoegen met een punt.
Beide teams schudden elkaar de hand en zo gaan alle speelsters richting de kleedkamer.

De coaches praten nog na en vinden dat het een mooie wedstrijd was met een terechte eindstand.
Op naar woensdagavond 5 april voor een inhaal wedstrijd tegen Haaften op het Glaspark.