Wadenoijenlaan 300
4006AW
TIEL
tel. 0344-616201

Zaterdag 28 januari 2023 reist de MO17 naar Tiel om de 2de wedstrijd van het seizoen te spelen tegen RKTVC.
De 1ste wedstrijd tegen Everstein kon niet doorgaan in verband met de hevige sneeuwval.
De wedstrijd in Tiel was een stuk later dan de paars witten zijn gewend. De start van de wedstrijd stond op 13:30 uur.

De meiden met uitzondering van Rosanne (andere verplichting) en Anouk ( geblesseerd maar ging wel mee) verzamelden zich om 12:15 uur op het Glaspark.
Nadat iedereen er was vertrokken we naar Tiel. Daar aangekomen mochten de meiden richting kleedkamer 4.
In de kleedkamer bespreken Ronald en Jano welke meiden gingen starten en hoe men moest gaan spelen aangezien dit wel eens een fysieke wedstrijd kon gaan worden.Tevens staat Elise onder de lat omdat vaste keepster Rosanne er niet bij is.

Niet veel later stonden de meiden op het veld voor hun warming-up. Hoewel het al redelijk in de middag was liet het weer ons op dit moment in de steek. Het was goed koud.
De meiden van RKTVC waren ook bezig met hun warming-up. De begeleiders van beide teams praten nog met elkaar en wensen hun teams succes.

Om 13:30 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.
Beide teams vechten om de bal en er is een lekkere strijd. In het begin heeft LRC de zaken voor elkaar en zo dringt men de thuisploeg tot verdedigen.Ook RKTVC blijft lekker spelen en komt geregeld over de middellijn. Het is zaak voor de verdedigers van LRC om de aanvallers van RKTVC buiten de zestien te houden aangezien men wil dat Elise niet in de problemen komt.
in de 22ste minuut is het Evy die op links doorkomt en niet twijfelt en vanuit buiten de zestien uithaalt. Deze bal gaat hoog en diagonaal in het doel. De keepster van RKTVC kan de bal niet meer beroeren en kan deze dan ook achter in het doel gaan oppakken. Zo staat LRC op een mooie 0-1 voorsprong. In de dug-out zitten Suus en Anne onder een mooie paars deken (meegenomen door Puck) want het is toch nog fris.
Maar helaas voor hun mogen ze warmlopen aangezien ze worden ingebracht.

RKTVC komt er niet aan te pas aangezien LRC op hun helft voetbalt. De meiden van LRC blijven druk zetten en storen heel snel wanneer de thuisploeg de bal heeft. RKTVC heeft moeite met de bal in de ploeg te houden.Toch is er inde 34ste minuut 1 moment van onachtzaamheid bij LRC en is het de thuisploeg die met een mooie aanval in de zestien komt van de bezoekers. Helaas wordt er door een scrimmage de 1-1 gemaakt.
De meiden van LRC spreken met elkaar en willen er voor zorgen dat ze met een 1-1 stand de rust in gaan.

Uiteindelijk fluit dan ook de scheidsrechter voor de rust en lopen beide teams naar de kleedkamers.
In de kleedkamer van LRC wordt er nog even stil gestaan bij het tegendoelpunt. Maar dit wordt snel aan de kant gezet en de meiden willen zich focussen op de 2de helft. De meiden geven aan dat het een moeilijke wedstrijd is omdat het er stevig maar fair aan toegaat.
Het advies van de begeleiders is om te proberen op de helft van de thuisploeg te spelen.

De scheidsrechter tikt op de deur en we moeten weer richting veld 2.
Het fluitsignaal klinkt en we zijn weer onderweg. We zien nu dat LRC in de eerste 10 minuten de tegenstander toch terug dringt op eigen hun helft. Toch blijven de meiden van de thuisploeg aandringen en proberen er doorheen te komen. De LRC-ers zien dit en blijven kalm en wachten op misschien nog wel een uitgelezen kans om een doelpunt te maken.
Deze kans komt er zeker want het is Merel die in de 68ste minuut over rechts uitkomt en de bal voor het doel slingert. Daar wacht haar zus Evy op de bal en ze schiet deze tegen de touwen. Zo staat de 1-2 genoteerd.

We zien dat RKTVC nog 1 keer alles uit de kast gooit om de gelijkmaker te scoren.
Alle meiden van LRC hebben door dat ze met nog een paar minuten te spelen het achterin dicht moeten houden.

Gelukkig voor de paars witten fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en nemen de meiden 3 punten mee naar Leerdam.
Beide teams schudden elkaar de hand en zo gaan de Leerdammers tevreden terug naar het Glaspark.

De coaches van beide teams praten nog even na en vonden het een leuke en spannende wedstrijd. En ja er is gestreden aan beide kanten maar wel met respect naar een ieder.

Alle complimenten naar het hele team, vandaag was een lastige wedstrijd maar jullie hebben het goed uitgespeeld.