4175ER
HAAFTEN
tel. 0418-591440

Vandaag 15 april 2023 mochten de meiden van de MO17 naar Haaften.

Het verlies van 5-3 tegen Everstein van woensdagavond zat de meiden niet lekker. Men wilde vandaag tegen Haaften een goed resultaat behalen om de domper van woensdag te vergeten.

Met uitzondering van Rosanne is het team compleet. Anouk zal ook nu weer het doel van de Paars witten gaan verdedigen. We hebben om 09:10 uur afgesproken op het Glaspark om vanaf daar te vertrekken naar Haaften.

Vandaag was het extreem druk op de parkeerplaats en het duurde even voordat de auto’s weg konden komen. Iets later dan gepland rijden we toch naar Haaften. Omstreeks 09:45 uur arriveren we o het sportpark en mogen de meiden plaats nemen in kleedkamer 2.

Er is een kort overleg over hoe de meiden moeten gaan voetballen en gaan daarna richting het gras van veld A. Na het warmdraaien en afronden op de keepster is de scheidsrechter inmiddels gearriveerd. Iets later dan gepland is de aftrap geweest en gaan de ploegen aan de slag.

LRC is gedreven en gaat op zoek naar de openingen in de verdediging van de thuisploeg. 2 weken geleden stond deze wedstrijd ook op het programma in Leerdam en scoorde LRC al na 40 seconden. Haaften is dit niet vergeten en staat verdedigend goed. Toch zijn het de paars witten die feller op de bal zitten. In de 7de minuut is het Evy die over links Sterre aanspeelt. Sterre omzeilt 1 van de verdedigers van Haaften en met een mooie lob zet ze de 0-1 op het score bord. Haaften voelt de bui al weer hangen maar de meiden peppen elkaar wel goed op. De thuisploeg probeert er over de rechterkant door te komen maar lopen toch tegen een muur aan. Het is duidelijk dat LRC hier met de punten vandaan wil gaan.

Halverwege de 1ste helft heeft Elise da bal op rechts en met een mooie assist speelt ze de bal naar Merel. Merel kan doorlopen en maakt zo de 2-0. De paars witten nemen gas terug maar spelen wel op de helft van Haaften. De thuis ploeg probeert van alles maar komen er in de 1ste helft niet aan te pas.

Nadat de scheidsrechter voor de rust heeft gefloten gaan de teams richting de limonade die dan gereed staat in de kleedkamer. In de kleedkamer van LRC is het rustig en de meiden bespreken hoe ze de 2de helft gaan aanvliegen. Als de scheidsrechter het sein geeft mogen de teams weer richting het veld.

De aftrap is gedaan en we zijn weer onderweg. Haaften neemt het initiatief en wil zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken. In de 46ste minuut is er een aanval van Haaften die door de verdedigers van LRC wordt gepareerd. De verdedigster van LRC speelt de bal terug naar haar keepster die dacht de bal wel even weg te schieten. Door middel van een graspol gaat de bal een andere richting op en zo rolt de bal in het doel. Haaften kan juichen want zo heeft men wel de aansluitingstreffer te pakken. De keepster van LRC zit op de grond en kan dan nog alleen maar de bal ophalen en richting de middencirkel trappen.

De meiden van LRC hebben het er nog over maar al snel zijn ze weer bij de les. Door deze goal zien we de meiden van Haaften meer vertrouwen krijgen en ze willen dan ook voor de gelijkmaker gaan. LRC wordt terug geduwd en ze hebben geen grip meer op de speelsters van Haaften die toch vele kansen krijgen. De coaches van LRC zetten hun speelsters anders neer om te zorgen dat er rust komt in het team. Maar dat is vanaf de zijlijn altijd makkelijker dan dat je in het veld staat.

Er ontstaat nu een open wedstrijd en de thuisploeg ziet nu dat er wat te halen valt. Haaften speelt het laatste half uur veel beter dan de bezoekers die echt alle zeilen moeten bij zetten om niet nog een goal tegen te krijgen. In de 75ste minuut is er een vrije trap voor Haaften ent buiten de 16. Er wordt door LRC een muurtje neergezet en de speelster van Haaften trapt de bal, deze beland op de lat en hier mogen de bezoekers niet klagen.

Zo blijft het spannend en dat is ook te zien aan alle speelsters van beide ploegen. Men heeft het zwaar. Haaften wil toch nog de gelijkmaker proberen te forceren en LRC richt zich op het verdedigen.

Nadat Haaften de bal is kwijtgeraakt aan een verdedigster van LRC schiet ze deze naar Jesslyn die op het middenveld staat. Met een leuke beweging omspeelt ze een speelster van de thuisploeg. Nadat ze deze heeft omspeelt heeft ze nog een mooie pass in het verschiet. Deze pass gaat over de verdedigers van Haaften heen en Thirza die is meegelopen neemt de bal op een hele mooie wijze aan en staat zo voor de keepster van Haaften. Thirza twijfelt niet en zet zo in de 80ste minuut de einduitslag op het bord. 1-3.

De scheidsrechter vindt het genoeg en fluit ook af.

Beide teams schudden elkaar de hand en zo mag LRC na een lastige wedstrijd de 3 punten meenemen uit Haaften.

In de kleedkamer geven de coaches nog de complimenten aan het hele team. Voor de paars witten is deze winst een opsteker aangezien de laatste 2 wedstrijden moeizaam zijn verlopen.

Op naar volgende week de thuiswedstrijd om 12:00 uur tegen HRC14.