Leerdamseweg 39
4147BM
ASPEREN
tel. 0345-613687

Op zaterdag 18 maart 2023 reist de MO17 naar de buren in Asperen om het op te nemen tegen de meiden van de plaatselijke voetbal vereniging.

De 3 voorgaande wedstrijden in de competitie zijn door de paars witten gewonnen en men wilde hier in Asperen dan ook een 4de overwinning aan toevoegen. De thuiswedstrijd van LRC op 4 februari tegen Asperen werd een 2-0  overwinning maar Asperen heeft genoeg kansen gehad om te scoren. Met dit in het achterhoofd gaan de meiden op weg naar Asperen.

De wedstrijd van vandaag stond voor 12:30 uur gepland.

Vandaag waren Anouk, Anne Fleur en Rosanne niet inzetbaar voor het team. Aangekomen op het sportpark van en in Asperen mogen de meiden plaatsnemen in kleedkamer 8. Op het gras van veld 2 waar we mogen spelen is de wedstrijd van de MO20 nog bezig.In de kleedkamer wordt er besproken hoe men gaat spelen, Aangezien keepster Rosanne niet kan spelen zal Elise weer onder de lat plaats nemen.

Net voor twaalf uur mogen we richting veld 2. Daar aangekomen blijkt het veld niet in goede conditie te zijn maar daar laten we ons niet door weerhouden. De meiden beginnen met de warming -up en ze doen hun gebruikelijke oefeningen. Inmiddels is Ronald met keepster Elise in de weer en schiet wat ballen op haar af. Langs het veld verzamelt het publiek en is in afwachting van de wedstrijd.

Asperen is ook bezig met hun warming-up en de coaches van beide teams praten even met elkaar.

Net voor half 1 komt de scheidsrechter van dienst het veld op en roept beide aanvoerders bij zich. De handen zijn geschud de teams lopen langs elkaar en begroeten elkaar.

Om klokslag 12:30 uur zijn we onderweg.

In het begin zijn het de Paars Witten die op de helft van Asperen aanwezig zijn. Ondanks het overwicht laten de meiden van Asperen zich niet gek maken en blijven lekker mee voetballen. Asperen komt er ineens uit en het is keepster Elise van LRC die moet optreden. Elise heeft de bal klemvast en brengt de bal met een trap weer in het spel.

Zo golft het spel op en neer. De meiden van LRC zijn erg slordig in de bal aanname en de voortzetting van het spel loopt ook niet echt.
De coach geeft aan zijn meiden aan dat ze rustig moeten blijven en kijken welke medespeelsters vrij lopen.

In de 15de minuut is er een scrimmage bij het doel van de thuis ploeg en is het Evy die de bal beroerd en deze waarschijnlijk via een verdedigster van Asperen achter de keepster beland. De 0-1 staat op het lijstje van de scheidsrechter.

Asperen neemt het initiatief en drukt LRC achteruit. De thuisploeg komt er een paar keer gevaarlijk uit en een afstandsschot beland op de paal, Hier komen we goed weg.

Ondanks het rommelige spel is het Jesslyn die in de 22ste minuut Merel aanspeelt, die over rechts door kan lopen en de 0-2 kan scoren. Met deze voorsprong is er wat lucht en kunnen de meiden van LRC rust in het team brengen. Door deze voorsprong wordt het natuurlijk wat makkelijker de bal in de ploeg te houden en Asperen moet iets doen om de aansluitings treffer te forceren.Asperen blijft voetballen op het middenveld en de bezoekers moeten blijven opletten.

4 minuten voor de rust krijgt LRC een corner. De bal komt voor het doel en Evy is er bij om dan ook de 0-3 binnen te tikken.

Met deze stand gaan we ook rusten.

In de kleedkamer geven de coaches aan dat het spel te gehaast en veel te rommelig is. De meiden weten niet waarom ze zo voetballen en geven aan om de bal wat vaker rond te laten gaan.

Na een kwartier komt de scheidrechter aankloppen dat we weer het veld op mogen.

Met nog een tweede helft te spelen moeten de Paars Witten op hun hoede blijven. We hebben gezien in de thuis wedstrijd dat Asperen ondanks een achterstand het niet opgeeft.

De wedstrijd is weer begonnen en LRC speelt de bal rond. Asperen blijft storen en veroverd de bal. Er wordt een aanval opgezet en er komt een schot maar deze beland in de handen van LRC keepster Elise. Asperen blijft voetballen en komen er zo nu en dan goed door.
Zo gaat het 15 minuten op en neer, als er een voorzet komt van LRC wordt de bal met de hand gespeeld door een verdedigster van Asperen en de scheidsrechter kan niets anders doen dan de bal op de stip te leggen, Jesslyn pakt de bal op en legt deze op de stip. De scheidsrechter geeft goed aan dat ze moet wachten tot er gefloten is. Na een paar seconden klinkt het fluitsignaal en Jesslyn schiet de bal voor de keepster rechts in haar hoek. De bal is hard en zo maakt Jesslyn er 0-4 van.

Asperen blijft aanvallen maar weet dat er voor hun niets meer te halen valt. Er komt in de 70ste minuut nog een uitbraak van de thuisploeg en door een scrimmage kan de meegelopen spits van Asperen de bal langs Elise tikken. Zo hebben de meiden van de thuisploeg ook een doelpunt te pakken en zetten ze zo de 1-4 op het bord. Met nog 10 minuten te spelen geloven beide teams het wel en zo kabbelt het spel naar het einde.

Dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en nemen de Paars Witten de 3 punten mee naar Leerdam.
Beide teams schudden elkaar de hand en zo gaan de Leerdammers tevreden terug naar het Glaspark.

Vandaag was het vanuit LRC een rommelige wedstrijd op een lastig veld maar hebben ze het toch goed uitgespeeld. Natuurlijk zijn er vanuit de leiding complimenten naar het gehele team.

Op naar de maandagavond voor de inhaalwedstrijd uit tegen Lekvogels. De wedstrijd begint om 19:30 uur in Lexmond.