Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Vanavond 5 april 2023 staat de inhaalwedstrijd tegen Haaften op het programma. De wedstrijd is op het Glaspark in Leerdam. Voor LRC is het belangrijk om deze wedstrijd te winnen om zo bovenin mee te blijven doen.

Op dit moment staan de Lekvogels met 19 punten uit 9 wedstrijden boven aan. Op plek 2 staat RKTVC met 14 punten uit 7 wedstrijden. LRC volgt met 13 punten uit 6 wedstrijden.

De wedstrijd staat gepland op veld 1 om 19:15 uur. Rosanne is nog geblesseerd maar Anouk zal na lange tijd haar opwachting maken in het doel. Voor de rest is iedereen aanwezig.

De meiden verzamelen zich om 18:30 uur in kleedkamer 11. Het team van Haaften is ook aanwezig en zo gaan de teams omstreeks 18:45 uur naar het veld om met de warming -up te beginnen. Het weer is uitstekend om er een mooie voetbalavond van te maken.

Inmiddels komt er wat publiek om deze wedstrijd te gaan aanschouwen. Na het warmdraaien van beide teams mogen de teams zich melden bij de scheidsrechter. De scheidsrechter checkt of iedereen klaar is en we zijn weg. LCR neemt gelijk het initiatief en wil snel richting het doel van Haaften. We zijn net de eerste minuut voorbij als er een aanval over rechts is en Evy daar de bal oppikt. Evy omspeelt een verdedigster en haalt uit. De bal verdwijnt in de korte hoek en zo staat het 1-0 voor de thuisploeg.

Dit is een mooie opsteker voor de paars witten.

Haaften weet even niet wat er gebeurde maar pakt gewoon de draad op en gaat weer opbouwen. We zien dat de bezoekers over de rechterkant erg sterk voor de dag komen. LRC wordt daar achteruit gedrukt maar laten zich ook niet zomaar weg spelen. De verdedigers grijpen in en proberen het spel naar het middenveld te verplaatsen. Daar worden ook leuke duels uitgevochten.

Wat LRC goed doet is de bal lekker rond te laten gaan waardoor Haaften er achter aan moet. De middenvelders drukken de bezoekers achteruit en vinden de vrije ruimte. Thirza krijgt in de 18de minuut de bal toegespeeld en zet met een fraai schot de 2-0 op het bord.

Na de het 2de doelpunt zakt LRC wat in en Haaften maakt hier goed gebruik van. Met diverse aanvallen gaat men richting het doel van de thuisploeg. Toch lukt het Haaften niet om echt een vuist te maken. Het spel bij LRC wordt er niet beter op en er is veelvuldig onnodig bal verlies. De meiden praten met elkaar maar krijgen het niet onder controle. Zo loopt de wedstrijd richting de rust en lijken beide teams met deze stand wel te willen rusten.

De scheidsrechter kijkt ook maar eens op zijn klok en fluit dan voor de rust.

In de kleedkamer van LRC geven de meiden aan dat ze niet lekker in de wedstrijd zitten. De coaches geven aan dat het niet altijd van zelf gaat en ze op zich zelf moeten vertrouwen. Belangrijk is dat ze de vrije man zoeken en de bal snel en beheerst moeten laten rondgaan.

De 2de helft is begonnen en de teams gaan er weer voor.Haaften zoekt de aanval en blijft het over de rechterkant proberen. De paars witten hebben dit door en diverse meiden wisselen van plek. Het eerste gedeelte van de 2de helft laat LRC de bezoekers voetballen. Haaften komt niet verder dan de 16 want daar worden de ballen heroverd door LRC.

Na een klein kwartier zien we dat LRC de ballen beter rondspelen en men zet zelf ook weer wat aanvallen op. Haaften moet bij de les blijven. Toch is het in de 55ste minuut Merel die door het midden kan doorlopen en zo de 3-0 op het score bord zet. Haaften staat dan wel achter maar van opgeven is geen sprake.

Het restant van de wedstrijd verloopt rommelig maar beide teams blijven strijden. Uiteindelijk gelooft Haaften het wel en wordt er niet meer op elke bal gelopen. Zo verstrijken de minuten en blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd

Beide teams zoeken elkaar op en schudden elkaar de hand.

Vanavond hebben de meiden goede zaken gedaan en door deze winst gaan ze in de stand nu met 2 punten over RKTVC heen.LRC blijft met 2 wedstrijden minder gespeeld dan Lekvogels in het spoor van de koploper uit Lexmond.

De volgende wedstrijd is in en tegen Everstein.