LEERDAM
tel. 0345-612307

Vandaag 22 april 2023 mogen de meiden van de MO17 aantreden tegen de meiden van HRC14.
De wedstrijd wordt gespeeld op het Glaspark.

Om in het spoor van Lekvogels te blijven is het van belang om vandaag de 3 punten in Leerdam te houden. Op Rosanne na is het team compleet en zitten de meiden om11:15 uur in kleedkamer 2. De sfeer is goed en er komt wat muziek uit een meegenomen box.

Na een kleine bespreking gaan de meiden al richting veld 1 om daar met de warming up te starten. Ook daar wordt de geluidsbox neergezet en op de muziek gaan de meiden aan de slag. Niet veel later zijn de gasten van HRC ook op het veld te vinden.

Het weer ziet er goed uit en de zon laat zich lekker zien. Wel was er kans op regen maar dat zou dan richting het einde van de wedstrijd zijn.

Net voor 12:00 uur is de scheidsrechter ook klaar met zijn warming up en roept de teams bij zich. Zoals altijd lopen de meiden van beide teams langs elkaar heen en begroten elkaar.

De aftrap is aanstaande en de teams staan klaar. Klokslag 12:00 uur klinkt het fluitsignaal. LRC begint fel en is ook al gelijk gevaarlijk. Met nog geen 2 minuten op de klok is er een assist van Jesslyn die Evy kan aanspelen. Evy kapt en draait zich vrij en plaatst de bal in de verre hoek. De keepster van HRC kan hier niet bij en zo staat het al 1-0 voor LRC. Dit is een mooi begin.

Na de snelle voorsprong blijven beiden teams voetballen maar het is toch voor nu dat de thuisploeg de overhand heeft. Af en toe komen de bezoekers eruit maar dit heeft voor nu nog niet veel te betekenen. LRC blijft aandringen en wil natuurlijk de voorsprong uitbreiden.

Zo is het Thirza die in de 16de minuut met een mooi schot die via de binnenkant van de lat binnen gaat. De scheidsrechter kan ook de 2-0 noteren.

De meiden gaan na deze goal wat rustiger spelen en geeft hiermee de ruimte aan HRC. Dit pakken de bezoekers goed op en op dat moment komen ze ook meer aan voetballen toe. Er zijn wat schoten en men heeft ook al 2 corners kunnen nemen. De coach van LRC geeft aan dat de meiden wel moeten blijven voetballen en niet achterover gaan hangen. Een tegendoelpunt is natuurlijk zo gemaakt. Zeker omdat er voorin bij HRC lekker wordt gespeeld. Zo golft het spel op en neer en zien we leuke acties van allebei de teams. Toch heeft LRC vele kansen laten liggen om de voorsprong te vergroten. Maar wat ook gezegd mag worden is dat de keepster van HRC haar mannetje staat en haar team voor een grote achterstand heeft behoed. Op elke bal en schot heeft ze een antwoordt.

LRC zet weer een tandje bij en  in de 34ste minuut is het Evy die met en mooi schot de 3-0 op het score bord zet. Met deze stand voetballen de meiden naar de rust toe.

De scheidsrechter fluit voor de rust en de teams mogen naar de kleedkamers om daar wat te gaan drinken.

In de kleedkamer van LRC heeft de coach weinig op of aan te merken op het spel van zijn meiden en geeft aan dat men zo moet blijven voetballen maar wel aangeeft om het achterin dicht te houden.

Inmiddels heeft de scheidsrechter het sein gegeven en gaan de teams weer klaar staan.

Het is duidelijk dat LRC het initiatief neemt en op zoek gaat naar nog wat meer doelpunten.

Ook in het eerste kwartier krijgt de thuisploeg vele kansen maar ligt de keepster van HRC veelvuldig in de weg. Nadat het weer Thirza is die in de 58ste minuut de score naar 4-0 brengt is het voor HRC dan om te zorgen dat ze niet worden overlopen. Bij HRC zet men in het veld wat om en lijken ze meer grip op de wedstrijd te krijgen. De paars witten passen zelf ook wat veranderingen aan in het velden zoeken zo weer hun mannetje op.

Uiteindelijk begint het nog even te regenen maar daar laten de teams zich niet door uit het veld slaan. Verschillende paraplus aan de zijlijn worden opgestoken maar na een 10 minuten worden deze weer ingeklapt.

Bij LRC wordt er voorin gewisseld en de invallers pakken het goed op. Anne-Fleur wordt in de 70ste minuut aangespeeld en is sneller dan haar directe tegenstander. Anne-Fleur loopt de 16 in en schiet zo de 5-0 binnen. Op dit schot heeft de keepster van HRC geen antwoordt en zo kan ze de bal uit het doel halen.

De laatste 10 minuten blijven de teams voetballen maar men weet dat de wedstrijd is gelopen. Niet veel later fluit de scheids voor het einde en bedanken beide teams elkaar. De coaches van de teams praten nog wat na en gaan dan richting kleedkamer.

Vandaag hebben de paars witten goede zaken gedaan en blijven de 3 punten in Leerdam.

Door deze overwinning blijven de LRC-ers bovenin meedoen.

Woensdagavond 26 april spelen de meiden om 19:00 uur een thuiswedstrijd tegen de MO17 van BZS.