Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Op deze winderige en regenachtige ochtend stonden er voor de JO7-3 van LRC weer 3 wedstrijden op het programma.
De selectie was vandaag compleet en bestond dus uit de volgende namen: Ruben, Maël, Tijs, Bram, Kursad, Mex en Noud.
Er werd vandaag gespeeld tegen Leerdam Sport`55, SV Meerkerk en de eigen trainerspartners van de JO7-1.
Er waren veel ouders, familie en vrienden van de spelertjes aanwezig, waardoor het gezellig druk was langs de lijn.

LRC JO7-3 - Leerdam Sport`55 JO7-1
De 1e wedstijd van vandaag was wederom een stadsderby tegen Leerdam Sport`55.
De 4e keer in 4 weken, waarbij LRC 1x won en 2x verloor de afgelopen weken. LRC wilde er dus alles aan doen om vandaag de stand gelijk te trekken en de 3 punten op het eigen Glaspark te houden. Leerdam Sport`55 begon sterk en dit resulteerde al snel in de (0-1) omdat LRC niet echt scherp begon en de tegenstander niet meteen onder druk zette en geen druk op de bal gaf. De speler van Leerdam Sport`55 kon aannemen en vrij schieten. Gelukkig was LRC hierna wel wakker en speelde men goed over, zette de tegenstander nu wel onder druk en dit leverde ook de gelijkmaker op....Tijs kreeg de bal na goed samenspel, waarna hij heerlijk kon aanleggen en kon schieten.....in de 2e minuut trok hij de stand gelijk (1-1). De gelijkmaker was verdiend en LRC wilde meer en bleef goed samenspelen en de bal aan elkaar gunnen. Er kwamen kansen en dit leverde 2 goede mogelijkheden op...maar LRC had geen geluk en beide kansen leverde geen doelpunt op. In de 9e minuut een goede aanval van Leerdam Sport`55 en zij kregen ook een goede kans, maar door een perfecte sliding op de lijn, voorkwam Noud dat de (1-2) tegen de touwen vloog. LRC zette nog even aan en dit resulteerde in de 11e minuut op de verdiende voorsprong, Noud schot van afstand op goal en zette de (2-1) op het scoreboord. LRC kreeg een minuut voor tijd nog een kans op de (3-1), maar na een goede actie van Mex had hij net geen geluk en schoot hij de bal net voorlangs. De laatste minuut moesten Ruben en Maël nog even goed verdedigen en mede hierdoor bleef het (2-1) en floot de scheidsrechter af en won LRC de stadsderby tegen Leerdam Sport`55.

LRC JO7-3 - SV Meerkerk JO7-1
Vorige week speelde we ook tegen SV Meerkerk en verloren we wat ongelukkig met (2-1). We waren niet minder, maar door 2 foutjes in de verdediging trok SV Meerker de 3 punten net over de streep. Dus vandaag was er kans op revange. We spraken af dat we zouden zorgen dat de goede speler van SV Meerkerk niet vrij zal staan en kon schieten op goal. De bedoeling was goed, maar de uitvoering niet. Al snel vlogen de (0-1) en de (0-2) tegen de touwen. De verdediging lette niet op en daardoor stond er 2x opeens iemand helemaal vrij voor de goal en beide keren schoten ze raak. LRC was nu wel wakker en trok de wedstrijd naar zich toe....er was goed samenspel, er werd goed overgespeeld en dit leverde terecht de aansluitingstreffer op, deze kwam op naam van Bram (1-2) na een assist van Noud. LRC wilde meer, maar doordat men alleen dacht aan aanvallen, stond er opeens weer een speler vrij voor de goal en wederom faalde de speler niet (1-3). LRC baalde, Kursad nam het voortouw en maakte een paar mooie acties, de verdediging onder leiding van Tijs en Ruben stond nu wel goed en dit leverde nog wat kansjes op voor Noud en Mex. Net voor tijd een mooie aanval via Maël en Bram, de bal kwam bij Mex en die schoot de (2-3) tegen de touwen. Helaas kon LRC de gelijkmaker niet meer maken en verloren we van SV Meerkerk. Het was een leuke wedstrijd die niet verloren had hoeven worden.

LRC JO7-1 - LRC JO7-3
De laatse wedstijd van vandaag was een speciale, namelijk tegen de JO7-1 van LRC. Dus tegen de jongens waar we doordeweeks samen mee trainen. Beide trainers en spelers wilde laten zien wie vandaag de beste zal zijn, dus vanaf het begin kon je dit merken. Iedereen liep een stapje extra en dit leverde een leuke en spannende pot voetbal op. De eerste minuten was het aftasten en leverde dit aan beide zijde kleine  kansjes op. De 1e goal van de wedstrijd kon dus niet uitblijven en die was voor de JO7-3 en kwam na een mooie solo op naam van Noud (0-1). De JO7-1 kon natuurlijk niet achterblijven en dit resulteerde in de 11e minuut op de gelijkmaker en kwam op naam van Scott, die na een mooi schot heerlijk doel trof (1-1). Nog geen minuut later een poeier van afstand van Scott, die voor de JO7-3 gelukkig net geen doel trof. Beide teams van LRC maakte er een mooie pot voetbal van, alle spelertjes gunde elkaar de bal en er werd best goed gevoetbald. In de 12e minuut een splijtende pass van achteruit van de JO7-1 die voor de voeten van Bart kwam, die zo kon doorlopen en de (2-1) kon maken. De JO7-3 zette nog even goed aan, want ze wilde echt niet verliezen en dit leverde net voor het einde van de wedstijd de terechte gelijkmaker op en die kwam van de voet van Bram.....hij kreeg de bal op het middenveld, maakte een mooie actie en besloot van afstand te schieten en schoot perfect raak (2-2). Direct hierna was het tijd en bleef het een gelijkspel.

Het was vandaag een heerlijke voetbal dag met 3 lekkere en leuke wedstrijden. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het leverde mooie en spannende potjes voetbal op. Het is leuk om te zien dat de jongens plezier hebben, elkaar de bal gunnen en spelertjes ziet groeien in hun balaannames, overspelen en het speletje "leren lezen". Het kan en moet nog beter, maar spelen met plezier is op dit moment het belangrijkste.

Nu de komende 2 weken rust, al wordt er natuurlijk wel gewoon doorgetraind.