Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Op verzoek van Sliedrecht werd de wedstrijd net vóór,  in plaats van na de voorjaarsonderbreking gespeeld. Voor de JO13-1 van LRC was dat een mooie gelegenheid om nog voor de vakantie van de laatste plaats af te komen. Na drie wedstrijden waarin bij momenten zeer goed was gespeeld, waren er nog geen punten bij te schrijven geweest. Een schande was dat niet, want de drie tegenstanders in deze wedstrijden vormden na drie speelronden de top drie van de Hoofdklasse 3e fase E. Sliedrecht reisde ook nog zonder punten af naar Leerdam. Uiteraard waren beide ploegen er op gebrand van de 0 af te komen.
De thuisploeg moest dat doen zonder de geblesseerde Bart, de zieke Yusuf en de afwezige Jamie. Gelukkig waren Finn, Anas en Luca bereid om deze gaten op te vullen. Voor coach Leslie betekende dat hij wat moest schuiven in zijn formatie. Zo kwam linksback Marwan linkshalf te spelen, met in zijn rug Noah. Rechts achterin speelde Guus en in het centrum voor keeper Mehmet speelden Stijn en aanvoerder Jemmy. Op het middenveld stonden Finn, Mauro en Tiamo opgesteld. Daarvoor Nathan en Willem.

LRC startte sterk. Fris combinerend en elkaar goed vindend lag de druk in het eerste deel van de wedstrijd vooral op de helft van Sliedrecht. Achterin werd weinig weggegeven en Nathan, Tiamo en Willem werden regelmatig diep gestuurd. Maar ook andere spelers bemoeiden zich met de aanval. Zo was het aan de hand van aanvoerder Jemmy dat de eerste score aangetekend kon worden. Na een uittrap van de keeper van Sliedrecht werd de bal door Marwan bij Jemmy bezorgd. Deze beende met lange passen het veld over, daarbij drie tegenstanders passerend en vanaf de achterlijn voortrekkend op de vrijstaande Nathan. Diens schot werd door een verdediger geblokt, maar kwam voor de voeten van de daar nog aanwezige Jemmy, die niet aarzelde, maar laag binnenschoot: 1-0. Na die eerste goal kwam LRC duidelijk meer onder druk te staan. Sliedrecht ging beter spelen en ze voetbalden regelmatig tot diep op de helft van LRC. Veel werd daar gestopt door Stijn en Jemmy en als dat niet lukte was daar zoals zo vaak de doelman. Mehmet bracht knap redding op een schot in de hoek. Even later knalde de uitploeg de bal op de lat en kwam LRC met de schrik vrij. Gelukkig doorstonden ze echter de storm en lukte het zelfs om voor rust de voorsprong uit te bouwen. Willem, die de hele wedstrijd scherp stond en al een aantal keer op het randje was teruggevlagd, liep samen met Tiamo op een diepe bal van Mauro. Tiamo verlengde en Willem was er met de bal vandoor. Op de rand van de zestien kapte hij de meerennende verdediger uit, bracht zichzelf in schotpositie en stuurde de bal buiten het bereik van de keeper in de kruising: 2-0. Hoewel een beetje tegen de verhouding van het tweede deel van de eerste helft in, konden de paars-witten daardoor met een tevreden gevoel de kleedkamer opzoeken.
Na rust voerde Sliedrecht de druk op. Mede daardoor lukte het LRC minder en minder om een stempel op de wedtrijd te zetten. Passen kwamen steeds minder aan en  het positiespel oogde rommelig. Al snel wisten de gasten deze situatie uit te buiten. Een voorzet vanaf links op de spits was prooi voor Mehmet, die zich op de grond strekte en de bal voor de voeten van de spits wegtikte. Hierdoor lag de keeper echter op de grond en de spits kon toch nog bij de bal komen, waarna hij vrij inschieten had: 2-1. In de fase daarna lukte het LRC niet meer om een vuist te maken. De verdedigers hadden moeite de bal weg te krijgen en het middenveld liep er wat verloren bij. De gasten zetten wel aan, maar tot uitgespeelde kansen kwam het ook bij hen niet. De hevige wind zal vast een rol gespeeld hebben bij het feit dat de wedstrijd in deze fase niet meer van heel hoog niveau was. Mehmet koos naar het einde toe voor verre uittrappen, waardoor de voorhoede ook weer aan voetballen toekwam. Dit leidde toen toch nog tot enige druk van de thuisploeg, waardoor het vertrouwen in drie punten toenam.  In de slotseconden kwam Willem nog met een schot op doel waar de keeper van Sliedrecht nogal moeite mee had, maar voldoende voor een doelpunt was het allemaal niet meer.
Zo sloot de thuisploeg als winnaar af en steeg niet alleen het vertrouwen, maar ook de positie van LRC op de ranglijst met drie stappen!