JO 13-1 speelt goede eerste competitiewedstrijd, maar laat punten in Dordrecht achter

Wieldrecht JO13-1

2 - 0

LRC JO13-1

33'
40'

tel. 078-6181382

Voor het eerst in 2023 rolde de bal weer in een officiële competitiewedstrijd. Na een mooie halve finaleplaats in de Proxsys-cup en enkele goede oefenwedstrijden mochten de jongens van de JO13-1 de derde fase in de Hoofdklasse - E aftrappen tegen Wieldrecht in Dordrecht.
Dat moest zonder de naar Vianen vertrokken Janu en zonder de geblesseerde Bart en Marwan, maar met gastspelers Luca en Kyrylo.

Onder leiding van coach Leslie startte LRC in een in de oefenfase beproefde nieuwe 1-4-2-3-1 opstelling, met als doel het spel beter naar de helft van de tegenstander te verleggen. In de laatste oefenwedstrijd tegen Focus had die tactiek tot een mooie 2-3 overwinning geleid. In Dordrecht werd echter al snel duidelijk dat zo'n scenario tegen Wieldrecht niet heel waarschijnlijk was. Al na enkele minuten bleek dat het thuisteam over een erg sterke ploeg beschikte. Een blik op hun cijfers maakte dat ook al duidelijk: zij hadden dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren. Toch liet LRC zich daardoor niet uit het veld slaan. Onder aanvoering van Jemmy, met in zijn rug de weer zeer sterk keepende Mehmet, weerstond de verdediging in de eerste helft iedere aanval. En dat was heel knap, want de thuisploeg speelde met zeer sterke vleugelaanvallers. Met name de rechtsbuiten moest regelmatig met twee man bedwongen worden. Maar meer en meer kwam LRC's linksback Guus in de wedstrijd - en daardoor Wieldrechts nummer 11 uit de wedstrijd. Aan de andere kant was het Noah die met kunst en vliegwerk moest voorkomen dat zijn rappe opponent er langs kon en voor kon geven. Gelukkig stonden Stijn en Jemmy paraat om hun vleugelverdedigers rugdekking te geven. Daarvoor speelden middenvelders Mauro en Jamie een sterke wedstrijd. Toch bleek het lastig om uitvoering te geven aan het plan om meer aan aanvallen toe te komen. Aanvallende middenvelders Nathan, Tiamo en Willem werden door de tegenstander gedwongen om op eigen helft mee te draaien, of net over de middenlijn. Slechts sporadisch kon spits Yusuf bediend worden. Twee keer wist hij door te breken. De eerste keer lukte het hem niet om zijn mee uitgekomen ploegmaat Willem op maat te bedienen, de andere keer bereikte hij zelf het doelgebied, maar zag zijn schot net overgaan. Aan de andere kant waren heel wat meer gevaarlijke situaties. Met vele reddingen wist Mehmet zich echter opnieuw te onderscheiden en zijn doel schoon te houden. Intussen waren op de linkerfklank ook Luca en Kyrylo zeer sterk ingevallen. Met name die laatste, jonge speler, viel op door zijn enorme gedrevenheid en toonde zich een krachtig wapen in het bestrijden van de zeer sterk spelende thuisploeg.

Enkele wissels aan paars-witte kant konden na rust helaas niet voorkomen dat Wieldrecht het overwicht in punten kon omzetten. Behoorlijk snel na de aftrap snelde de nr. 11 van Wieldrecht langs Tiamo, die voor Guus op de linksback positie was komen te spelen. Deze keer kon rugdekking geen uitkomst bieden en stond Mehmet kansloos tegenover een inkomende speler die de voorzet van de vleugelspeler simpel binnenschoot 1-0. LRC was het duidelijk even kwijt. Waar voor rust gedisciplineerd en vanuit de organisatie werd gevoetbald werden ze in deze fase overlopen door Wieldrecht. Binnen tien minuten na de rust werd een corner binnengekopt, waarna Mehmet net niet meer bij de intikker kon: 2-0. De Leerdammers lieten echter niet hun hoofd hangen. Na deze tegenslag werd geprobeerd het goede spel uit de eerste helft weer op te pikken. Dat lukte met vlagen van goed voetbal. Helaas was dat niet genoeg om daadwerkelijk een vuist te maken. Willem was dichtbij toen hij een hoge vrije trap in het strafschopgebied probeerde te controleren. De bal werd echter net voor zijn neus weggetikt. Uiteindelijk was het in de laatste minuut dat LRC de beste kans op een aansluitingstreffer kreeg. Na een overtreding op Jemmy op de rand van het strafschopgebied (of net erin?) werd een vrije trap aan de uitploeg toegekend. Jamie schoot die niet hoog in, maar bijna á la Koopmeiners tegen Argentinië schoof hij hem de zestien in, waar verschillende spelers klaar stonden om hem in te schieten. Maar de inzetten werden tot drie keer toe gestopt door een vijandig been in het overvolle strafschopgebied.

Dat betekende dat LRC het moest doen met een 2-0 nederlaag. Dat neemt niet weg dat het team kan terugkijken op een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander, die gewoon een maatje te groot was.