LRC verslaat Bennekom in doelpuntenfestijn na korte staking

Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC heeft zaterdag een spectaculaire zege geboekt op Bennekom. De Leerdammers wonnen met 6-4 in een wedstrijd waarin men eerst ruim de leiding nam, maar nadat de wedstrijd in de tweede helft bij een 3-1 stand kortstondig werd stilgelegd, gaf men de overwinning nog bijna weg.

LRC begon goed en kwam ook op voorsprong via Jamal Ouassif. Kort hierna kwam Bennekom terug tot 1-1, maar nog voor rust stelde de thuisploeg orde op zaken. Via Timo Lutters en Fabian van Horssen werd het 3-1.

Vlam in de pan
In de tweede helft vloog de vlam in de pan. De bezoekers hadden al wat kaarten gekregen wegens aanmerking op de leiding en nadat een speler van Bennenkom zijn tweede gele kaart had gekregen, namen de protesten een dusdanige vorm aan dat scheidsrechter Hilgersom het welletjes vond. Hij bestrafte meerdere spelers en begeleiders met kaarten en laste een afkoelingsperiode van vijf minuten in.

Na de onderbreking maakte Rick van Loo vanaf de stip de 4-1, werd het 4-2 en maakte Jamal Ouassif de 5-2. Over en sluiten zou je zeggen, maar Bennekom kwam met tien man nog terug tot 5-4. Axel van Kordelaar maakte aan alle onzekerheid een einde met de 6-4.

LRC-trainer Emanuel Sluis keek met gemengde gevoelen terug op het spektakelstuk. “We hadden goede zaken kunnen doen voor ons doelsaldo. Na de 4-1 moeten we eigenlijk gewoon veel ver uitlopen en mogen we het nooit meer zo spannend laten worden. Aan de andere kant is dit geen slechte tegenstander en pakken we wel gewoon drie punten.”

BRON: REGIO-VOETBAL