Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam heeft een klinkende overwinning geboekt op DZC’68. In Leerdam stond het halverwege nog 1-1, maar na negentig minuten gaf het scorebord 6-1 aan.

En dat is knap te noemen, het was zaterdag immers een duel tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. Er was LRC veel aangelegen om te winnen. Allereerst omdat Scherpenzeel, dat zaterdag niet in competitieverband in actie kwam, bij een nederlaag van de Leerdammers kampioen was geweest. Men wil de druk op de koploper houden en tegelijk de tweede plaats stevig in handen houden. Een opdracht waar de equipe van Emanuel Sluis dus in slaagde.

De oefenmeester was dan ook in zijn nopjes met de ruime overwinning. “We hebben vooraf ook besproken: laat Scherpenzeel het zelf maar over de streep trekken en niet door puntverlies van ons. De afgelopen weken wonnen we wel vaak, maar was het soms wat moeizaam. Vandaag winnen we ruim en dat is ook wel eens lekker.”

Gelijkwaardige eerste helft
LRC kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Fabian van Horssen. Furkan Cetin stak de aanvaller weg en die schoot de bal vanaf een meter of twintig langs de uitgekomen doelman. DZC’68 speelde opportunistisch met veel lang ballen en werd zo nu en dan dreigend, vooral via spelhervattingen. De gelijkmaker vijf minuten voor rust kwam dan ook voort uit een corner. Die werd eerst nog afgeslagen, maar nadat de bal opnieuw werd ingebracht werd de 1-1 tegen de touwen gekopt.

Sluis: ‘In de rust dachten we dan ook dat we nog een zware wedstrijd tegemoet zouden gaan. We wisten echter dat er mogelijkheden lagen in de ruimtes achter hun defensie en in de tweede helft hebben we daar perfect gebruik van gemaakt.”

Na 52 minuten legde Jamal Ouassif een steekbal precies in die ruimte en Rick van Loo drukte af voor de 2-1. Bij de 3-1 werd Ouassif zelf diep gestuurd, hij gaf voor en Fabian van Horssen maakte zijn tweede van de middag. Ouassif maakte vervolgens zelf de 4-1 en de 5-1, waarna het slotakkoord voor Brennan Bieri was. Zo werd het 6-1 op het Glaspark.

Belang van de tweede plek
Volgende week wacht een vrij weekend, waarna LRC op bezoek mag bij Oranje Wit. Sluis: “Scherpenzeel gaat dan op bezoek bij nummer drie DTS Ede. Wat er daar ook gaat gebeuren, wij hebben er altijd iets aan. Of we komen dichter bij Scherpenzeel en dan staat druk er bij hen weer vol op, terwijl we ook nog tegen elkaar spelen, of we hebben plek twee nog steviger in handen. Die tweede plaats is gewoon belangrijk, omdat je dan ook een wedstijd minder speelt in de nacompetitie. We spelen dus echt nog ergens voor.”