LRC kan voorsprong niet meen naar huis nemen

Sportlaan 1
4286ES
ALMKERK
tel. 0183-401802

Almkerk en LRC maakten er zaterdag een boeiend gevecht van. De Almkerkers knokten zich van 0-2 terug naar 2-2. Vlak voor tijd ontplofte de boel en eindigden beide kemphanen na twee rode kaarten met tien man.

De wedstrijd tussen Almkerk en LRC boeide vanaf het begin tot het einde. LRC vergat in de beginfase flink afstand te nemen. De marge van 0-2 bleek niet genoeg. Almkerk knokte zich nog naar 2-2.

Na een pittige overtreding van Dylan den Exter vlogen beide ploegen elkaar flink in de haren. Nadat alles uit elkaar getrokken was, hield de uitstekend leidende scheidsrechter Clint van der Heyden het bij een rode kaart voor Dylan den Exter van Almkerk en een rode kaart voor Rick van Loo van LRC.

Almkerk-trainer Vincent de Klerk was blij met het punt. “Dit is een bonuspunt voor ons. De jongens hebben het hartstikke goed gedaan. We lieten in het begin wel de kaas van ons brood eten. We hadden wel met 0-4 achter kunnen staan. Dat was niet zo best. Vervolgens groeiden we meer in de wedstrijd. Uit het niets maakten we de 1-2 en dat hield ons in leven. Na de rust voelden we ons sterk met de 2-2. Nu krijgt Almkerk meer de ploegen, die om ons heen staan. De komende weken moet het gaan gebeuren”, keek De Klerk vast vooruit.

Minuut stilte
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden clubmensen Hans Verlee en Jan van Drunen bij Almkerk. In de beginfase leek Almkerk onder de voet gelopen te worden door het fris startende LRC. Op een zwabberende kogel van Maikel van de Water redde keeper Dennis van Duin nog knap. De Almkerkse goalie was wel geslagen op de inzet van Timo Lutters (0-1).

Vervolgens behoedde een kopbal op de paal en even later op de lat van Fabian van Horssen de zwalkende Almkerkers voor een fikse achterstand. Pas rond het half uur begon ook Almkerk zich wat te roeren. Het begon met een halve kans voor Dominique Mahu, die een hard schot nog uit de winkelhaak zag geslagen door keeper Levi ’t Lam.

Vijf minuten voor rust sloeg LRC toe. Na een lange bal van Furkan Cetin had Rick van Loo alle ruimte om af te drukken voor de 0-2. Een minuut voor de pauze kwam Almkerk uit het niets terug tot 1-2. De hoekschop van Niels Nieuwesteeg werd keurig binnen gewerkt door Steven Molenschot.

Fel
Na de pauze kwam Almkerk fel uit de kleedkamer. Een enorme knal van Nieuwesteeg werd knap over getikt door goalie ’t Lam. Uit de hoekschop kopte Dylan den Exter rakelings over. Even later had Almkerk de gelijkmaker wel te pakken. Jonathan van Eerd rondde na de assist van Mahu af (2-2).

Vervolgens werd het een hanengevecht waarbij met name LRC het gas er flink opzette. De Almkerkse doelman Dennis van Duin ontpopte zich echter als de uitblinker. Van Duin maakte twee keer een schot van Lutters onschadelijk en hield Almkerk in de slotfase ook in de wedstrijd.

In de 90e minuut ontplofte de boel. Na een fikse overtreding van Dylan den Exter op Rick van Loo waren de rapen gaar en vlogen beide kemphanen elkaar flink in de haren. Nadat de kluwen trekkende en slaande spelers uit elkaar was gehaald, restte een rode kaart voor Den Exter bij Almkerk en Rick van Loo van LRC en floot scheidsrechter Van der Heyden enkele tellen later verstandig voor het einde. Beide ploegen moesten het doen met 2-2 en een punt.

Niet tevreden
Trainer Emanuel Sluis van LRC was er niet tevreden mee. “Ik ben niet tevreden vandaag, maar uiteindelijk kun je ook een keer gelijk spelen. Natuurlijk zit ik daar niet op te wachten, maar elke wedstrijd is er één en naarmate je dichter bij het einde komt, des te lastiger wordt het en vandaag hebben we het niet goed gedaan. We hadden in de beginfase meer moeten scoren, maar dat verzuimden we. Het werd een potje zoals Almkerk het graag wil en dan kan het beide kanten opvallen. Het was uiteindelijk wel in verhouding. Verder zijn wij realistisch. We staan op een hele mooie plek op de tweede plaats.” De achterstand op de wel winnende koploper Scherpenzeel bedraagt inmiddels acht punten; LRC heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Bron: Nico van Es