Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt op DUNO D. Op het Glaspark werd het 2-1. Door de overwinning stijgen de Leerdammers naar de tweede plaats.

Beide ploegen begonnen met evenveel punten aan de wedstrijd en dus stond er wat op het spel. LRC begon goed aan het duel, maar na een minuut of twintig werden de bezoekers steeds gevaarlijker. Net op het moment dat de wedstrijd kantelde maakte Rick van Loo namens de thuisploeg de 1-0. Vlak voor rust kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte. Een indraaiende vrije trap ging aan iedereen voorbij een viel binnen.

Voldoende kansen
LRC kwam goed de kleedkamer uit en na tien minuten maakte Timo Lutters de verdiende 2-1. LRC kreeg hierna voldoende kansen om de score verder uit te breiden, maar liet dit na. Daarvoor kreeg het nog bijna de rekening gepresenteerd toen DUNO D vlak voor tijd een enorme kans op de gelijkmaker kreeg. Die viel echter niet en dus bleven de punten in Leerdam.

LRC-trainer Emanuel Sluis “We waren heel benieuwd hoe we het tegen deze tegenstander zouden doen. Zij hebben de ambitie om bovenin mee te doen en stonden daar ook ondanks dat ze al de nodige topploegen zijn tegengekomen. Over de hele wedstrijd waren we voetballend beter en creëerden we meer kansen. Ik vond de overwinning dus terecht en dat geeft veel vertrouwen.”