4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 15

LEERDAM
tel. 0345-612307

De mannen van Marcel & Marcel begonnen met drie oefen nederlagen aan dit seizoen en waarschijnlijk hadden de paars-witten dit nodig om het in de competitie beter te doen.
Er moet ook gezegt worden het duurde ook een hele tijd voordat het team ook compleet werd we straten met 13 speler en inmiddels zijn Huseyin, Rayan, Amir en Moumir allen nieuwe leden waarbij de laatste nog moet debuteren daarin tegen is Daan om personlijke redenen gestopt.
De eerste competitiewedstrijd was op bezoek bij Groot-Ammers vanaf de eerste fluitsignaal lieten de mannnen van M&M zien wat ze geleerd word tijdens de trainingen het spel was goed verzorgt en de tegenstander werd goed onder druk gezet toch wist de thuisploeg middels vlijmscherpe counters de ruststand tegen de verhouding in op 2-0 te zetten.
Kort na de rust was het de beurt aan de paars-witten Nathan stuurde Cristiaan diep de zestienmeter in oog in oog met de goalie schoot hij de aansluitingstreffer tegen de netten.
De druk werd op gevoert maar M&M moesten lang wachten tot hun manschappen dit ook beloonde deze kwam er gelukkig wel want Sydney was door zijn maatje Brent de diepte in gestuurd op snelheid won hij het van zijn derekte verdediger en ook hij kwam oog in oog te staan met de goalie van de thuisploeg Sydney vaalde niet en de paars-witten roken bloed ze wilde meer in de laatste minuut wist Nathan hetzelfde te doen met Levi en toen hij amper in de zestien gekomen besloot hij om de 2-3 erin te schieten.
De thuisploeg kon dit niet echt goed verteren en zochten de feestende paars-witten op te zoeken als een echte vredestichter stond Marcel Krul de scheidsrechter bij om een vechtpartij te voorkomen toen de gemoederen weer bedaard waren floot de scheidsrechter voor het einde en mochten de mannen van M&M met de volle buit huiswaards.
1 oktober ging de reis naar Gorinchem de mee gereisde trouwe supporters werden rijkelijk beloond met een ware gala voorstelling van de mannen van M&M het begon met Nathan die bij de eerste corner dacht van laat ik het eens proberen vanaf links krulde hij de bal in de verre hoek en zonder dat er ook iemand was die hem aan kon raken lag hij in de netten.
Enkele minuten daarna werd een goed lopende aanval over meerdere schijven goed uitgepeeld hij belande uiteindelijk bij Levi die van ongeveer 20 meter afstand  de bal in de kruising jaagde om daarna de 0-2 voorsprong te vieren met zijn maatjes.
Even later weer een corner vanaf de linkerkant weer Nathan erachter daar waar we dachten dat de eerste treffer een gelukje was liet hij zien dat hij het gewoon echt kon door het te herhalen bij de 0-3 enkele minuten later zorgde Brent ervoor dat Nathan zijn hadtrick compleet kon maken.
Vijf minuten voor het rustsignaal ronde Huseyin een goedlopende aanval af waarin Fraxan een hoofrol had door met meerdere medespelers lekker te combineren en Huseyin de 1-5 te gunnen.
In de laatste minuut voor het rustsignaal stuurde Luc Nathan diep die op zijn beurt de ruststand van 1-6 op het scorebord zette.
Na rust gingen de mannen van M&M gewoon vrolijk door de thuisploeg scoorde wel twee maal maar Huseyin, Darinho & Nathan deden dit ook waardoor de eindstand op 3-9 kwam te staan.
Bij het verlaten van de kleedkamer gingen de spelers van het eerste erin achteraf hadden de mannen van het eerste beter wat eerder moeten komen om te kijken bij de mannen van M&M hoe je wel van SVW moet winnen het eerste verloor met 2-1.
Een week later was het eindelijk zover de aller eerste wedstrijd dit seizoen op het Glaspark en het  werd een heuze kraker tegen de koploper.
Net als in de vorige wedstrijden speelde de mannen van M&M op balbezit om van daaruit de tegenstander stuk te spelen na een kleine 10 minuten wist de verdediging van de besoeker geen andwoord op de aanvalslinie van de paars-witten die snel van positie wisselde en Sydney gaf de bal diep op Nathan die op zijn  beurt de bal strak tegen de touwen achter de goallie schoot om daarna met zijn maatjes de verdiende voorsprong tegaan vieren.
De bezoekers moesten alle zijlen bijzetten om de achterstand niet te laten oplopen de mannen van M&M creëerde kans na kans maar benutte deze niet.
De oude voetbalwet deed daarom ook zijn intrede middels twee counters in de laatste twee minuten voor rust gingen we met een 1-2 achterstand naar de limonade.
Kort na rust gebeurde dit nog 2 keer waardoor de tegenstander geheel tegen de verhouding in met een comfortabele 1-4 voorsprong.
Na een wissel van de bezoekers bleek dat ze met 12 man op het veld stonden en toen Marcel de scheidsrechter hierop wees volgde er een bijzonder moment per abbuis toonde de scheidsrechter Ivano de gele kaart hiervoor maar bij het protest hierbij vanuit het paars-wittekamp kwam hij erachter dat deze kaart behoorde aan het adres van de aanvoeder van de bezoekers.
Tijdens de man meer situatie wist Nathan via een vrije trap de eindstand op 2-4 te brengen, na de laatste fluitsignaal feliciteerde de mannen van M&M de meest gelukkiggen uit respect maar hielden wel een zuur gevoel over want er had zoveel meer in gezeten als de legio aan gecreëerde kansen wel was verzilverd.
Een week later moesten we eigenlijk op bezoek bij GJS maar zij belde enkele uren voor aanvang wedstrijd dat deze geen doorgang zal krijgen.
Al met al na twee keurige overwinningen en en onterechte nederlaag zijn de mannen van M&M veel belovend aan het seizoen begonnen hopelijk zetten ze dit in de tweede fase door