Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Hoewel in de onder-9 door de KNVB nog geen ranglijst wordt bijgehouden is het voor de JO9-3 van LRC een heel duidelijk verhaal:

Na zes wedstrijden achttien punten en een doelsaldo van plus zeventig (76 goals voor, zes tegen). Je zou kunnen zeggen dat de vierde klasse een flink maatje te klein is voor dit team en dat het maar goed is dat ze na de herfstvakantie in de derde klasse uit gaan komen. Je kunt ook zeggen: super gedaan JO 9-3!

Ondanks de eerdere goede resultaten vonden de spelers het best nog spannend, voorafgaand aan de kampioenswedstrijd, thuis tegen Leerdam Sport.
Gelukkig namen topschutters Daylano, Tygo en Doas de spanning al snel weg. Alle drie maakten ze een doelpunt, zodat de thuisploeg op een comfortabele voorsprong stond. Keeper Dend en verdedigers Amélie en Mirac hadden erg weinig te doen. En de enkele bal die ver genoeg op LRC-helft kwam  werd door hen vakkundig weggewerkt.
Ook met door coach Niels na de time-out binnen de lijnen gebrachte  Micha en Berat bleef LRC lekker op schot. Bij rust stond het 7-0. Daylano had toen al een hattrick op zak, Doas was verantwoordelijk voor twee goals en Tygo en Micha (die slim opgesteld stond en zo een aanval mooi afrondde) hadden er beiden één gemaakt.
Na de limonade gingen de paars-witten lekker door waar ze gebleven waren: aanvallen! Tygo ontdekte met twee goals dat je soms ook als verdediger kunt scoren, al maakte hij daarmee ook vooral duidelijk dat hij meer een aanvaller dan een geboren verdediger is.  Mooi om te zien was dat de spelers niet meer alleen voor eigen succes gingen, maar vooral ook met elkaar wilden overspelen en er een mooie aanval van maken. Zo stond Dend (die zijn keeperstenu in de rust met Micha had gewisseld) aan het eind van een prachtige aanval over meerdere schijven: via Doas, Tygo en opnieuw Doas, kwam de bal bij Dend die mooi binnenschoot. Het leukste was dat ze dit vooraf ook met elkaar hadden bedacht.
Mirac en Amélie, beiden met mooie dribbels dwars door het midden, waren ook dicht bij een goal, maar voor hen zat het er vandaag helaas niet in te scoren. Wel lieten zij allebei zien heel balvaardig en moeilijk te passeren te zijn.
Dat geldt ook voor Berat, die tegenover enkele klasgenoten stond. Dat gaf hem extra motivatie om telkens net eerder bij de bal te zijn dan zij.
In het enthousiasme om aan te vallen werd op één moment over het hoofd gezien dat er af en toe ook verdedigd moet worden; zo kon Leerdam Sport toch ook nog een keer juichen. Daarna ging de thuisploeg weer lekker verder. Bij het laatste fluitsignaal stond het 13-1, met (in totaal) vier goals voor Doas, drie voor Daylano en Tygo, twee voor Dent en één voor Micha.

Daarna konden de armen de lucht in en werd het kampioenschap gevierd met frietjes en drinken, mogelijk gemaakt door de Supportersvereniging!