4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Tegen de Bilt startte LRC met een achttal spelers uit de eigen kweekvijver en het team tikte gemiddeld net de 23 jaar aan.

In de eerste helft trok de Bilt zich redelijk terug op de eigen helft en liet het initiatief aan LRC. De jonge LRC ploeg ging hier redelijk mee om en had een licht veldoverwicht. Toch werd het niet echt spectaculair voor de pauze. Één schot op het vijandelijke doel was het enige wapenfeit.

2e helft
De jonge Ruben van den Boomgaard (18) kwam na de pauze in het veld voor de nog niet geheel uitgeziekte Axel van de Kordelaar.

Al na twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong uit een hoekschop. De doorgekopte bal viel voor de voeten van de tegenstander en deze twijfelde niet. Met een snel schot schoot hij raak, door en langs een aantal LRC benen.

Na ruim een uur tastte de keeper van de bezoekers volledig mis bij een hoge bal en aanvoerder Rogier Gerritsen zorgde voor de gelijkmaker.

Hierna vielen Liam Kusters en Maarten Pronk nog in bij de Leerdammers en ook zij maakten net als Ruben een goede indruk.

LRC had wellicht iets meer recht op de overwinning, maar het bleef bij 1-1.

Zaterdag 7 mei ontvangt LRC Woudenberg en dinsdag 10 mei wacht de uitwedstrijd in en tegen Montfoort om 20:00 uur.