WNC verslaat LRC Leerdam in wedstrijd met twee gezichten

Zandweg 1 B
4181PL
WAARDENBURG
tel. 0418-651554

WNC heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van LRC Leerdam. In een wedstrijd waarin WNC het grootste deel van de eerste helft de betere ploeg was en LRC in de tweede, trokken de Waardenburgers uiteindelijk aan het langste eind. WNC houdt hierdoor zich op plaatsing voor de nacompetitie.

De eerste tien minuten waren nog wat afwachtend van beide kanten, maar daarna nam WNC het initiatief. De thuisploeg had veruit het meeste balbezit, maar had lange tijd moeite om tot hele grote kansen te komen. Kay van den Bogaard zorgde voor wat dreiging en Gideon Emanuels testte LRC-doelman Sam van de Water eenmaal, maar er was een grote fout van die laatste voor nodig om daadwerkelijk op voorsprong te komen. Eyoub Alloui schoot vanuit een onmogelijke hoek richting de eerste paal, maar Van de Water kreeg zijn handen niet achter de bal en dus rolde de bal knullig binnen.

Kay van den Borgaard was hierna nog tweemaal dreigend, maar enorme kansen op de 2-0 kwamen er niet.

Meer grip
LRC leek een vrij kansloze middag tegemoet te gaan, maar in de tweede helft vond de ploeg toch ineens iets wat ervoor zorgde dat het weer een wedstrijd werd. Met Bart Barendregt op het middenveld en invaller Axel van Kordelaar in de ploeg kregen de Leerdammers meer grip en begon men een stuk beter te voetballen. Het leidde na ruim een uur spelen tot de 1-1 van Van Kordelaar. Hij kreeg de bal na een goede combinatie door het centrum van Matthijs Frehe en prikte raak. Frehe was al vroeg in de tweede helft de geblesseerd uitgevallen Timo Lutters komen vervangen.

Kort hierna kreeg Bart Barendregt een goede kans op de 1-2 en had Van Kordelaar de rebound ook voor het inschieten, maar beiden scoorden niet. Het was wachten op de 1-2, maar plots was daar aan de andere kant de 2-1. Na 70 minuten was het Gideon Emanuels die weg werd gestuurd en niet faalde. In de slotfase maakte Kay van den Bogaard ook nog de 3-1, nadat Emanuels eerst op de paal schoot.

Terecht
WNC-trainer Cor Prein zag zijn ploeg in oude fouten vervallen: “We hebben dit seizoen vaker gehad dat we de wedstrijd niet beslissen en het onszelf daardoor moeilijk maken. Dat gebeurde ook vandaag, maar uiteindelijk denk ik wel dat we over 90 minuten terecht winnen.”

LRC-trainer Emanuel Sluis vertelde na afloop tegen zijn ploeg te hebben gezegd dat men trots mocht zijn op de tweede helft. “We komen in de eerste helft goed weg, maar het is ook weer niet zo dat ze enorme kansen hebben gemist. Bovendien mag de 1-0 eigenlijk niet vallen. De tweede helft voetballen we een stuk beter en had het zomaar anders kunnen lopen. Helaas.”

Vermeldenswaardig is het feit dat LRC de wedstrijd eindigde met negen spelers uit de eigen jeugd.

Bron: Regio-Voetbal / Gert Jan den Ouden
Foto's: Jeroen de Bruin