Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Na de kater van vorige week tegen Kozakken Boys, toen na een goede eerste helft een voorsprong van 0-2 uit handen werd gegeven en de JO13-3 met lege handen huiswaarts moest keren, wilde iedereen alles op alles zetten om dat niet nog een keer te laten gebeuren. In de thuiswedstrijd tegen GJS moest weer eens een resultaat behaald worden. Helaas moest dat wel gebeuren zonder keeper Mehmet en Nesta, die op het wedstrijdformulier ontbraken. Daarom was een beroep gedaan op keeper Alex en oude bekenden Jemmy en Leendert, die met de 13-1 geen wedstrijd op de agenda hadden.

Met Alex op doel en voor hem Marwan, Stijn, Menno en Jamie in de verdediging, Twan, Ruben, Mauro en Janu op het middenveld en Bart en Willem in de aanval, begon de thuisclub aan de wedstrijd. Duidelijk gehinderd door de harde zijwind, duurde het even voor de spelers elkaar makkelijk vonden. Maar toen dat eenmaal lukte, slaagde LRC er in om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Al na zeven minuten spelen wist Twan op links handig zijn directe verdediger voor te blijven en de bal voor te trekken naar de in de zestien vrijstaande Willem. Deze bleef heel koel door eerst een op hem toesnellende tegenstander uit te kappen en daarna met een droog schot de keeper te passeren: 1-0. De gasten wisten hier erg weinig tegenover te stellen. Hoewel fysiek wederom van groter formaat, hadden zij duidelijk geen antwoord op het vlotte combinatiespel en het beheerste verdedigingswerk van de thuisploeg. Gastkeeper Alex hoefde zich in deze wedstrijd niet door reddingen te onderscheiden, maar toonde wel al meevoetballend en aanwijzingen gevend zijn klasse. Met voor zich de met veel inzet verdedigende Menno en Stijn en de in balbezit uiterst rustige en balvaste Marwan en Jamie op de flanken werd het eigenlijk geen moment gevaarlijk voor het eigen doel. Aan de andere kant werd het dat wel weer. In de zeventiende minuut was het opnieuw Twan die de aanzet gaf voor een doelpunt. Hij speelde mooi zijn man voorbij en haalde uit op het doel. De keeper van GJS had weinig in te brengen, maar zag tot zijn geluk de bal tegen de paal belanden. Dat geluk was echter van korte duur, toen de bal via de paal voor de voeten van de atttent aanwezige Willem terecht kwam, die zijn tweede van de ochtend voor het intikken had: 2-0. Deze marge kwam verder in de eerste helft niet meer in gevaar. Dankzij Mauro en Ruben werden op het middenveld vele gaten dichtgelopen, waarna veelal via de flanken door Janu en Twan en later Anas en Leendert, het spel naar voren werd verlegd. Daar probeerden Bart en Willem elkaar regelmatig te vinden, maar tot doelpunten leidde dat in de eerste helft niet meer.

Na rust was het vooral zaak niet in de valkuil van de vorige wedstrijd te stappen. Als extra wapen om dat te voorkomen werd Jemmy in de verdediging gepositioneerd. Met zijn fysieke aanwezigheid lukte het GJS al helemaal niet meer om gevaarlijk op het doel van Alex uit te halen. De enige vrees voor een tegentreffer onstond op momenten dat GJS een corner mocht nemen, maar het lukte de gasten niet om hun overwicht in lengte om te zetten in rendement. En gaandeweg wisten zij ook minder en minder weerwerk te bieden tegen het voortdurende combineren, op alle linies, van de paars-witten. Toen Jamie met een diepe bal Willem wegstuurde leek de marge voor de thuisploeg zelfs vergroot te gaan worden. Zijn schot werd echter geblokt en in tweede instantie belandde zijn schot in handen van de keeper. Ook toen Leendert uitbrak leek er een score aangetekend te gaan worden. Met een mooie beweging zette hij de keeper op het verkeerde been en probeerde hij in de korte hoek te schieten, maar zijn schot ging net naast. Een dode-spelmoment brak daarna het verzet van de thuisploeg. Jamie zette zich achter een vrije trap, halverwege de helft van GJS. De bal vloog van zijn schoen, over de verdediging van de gasten en belandde voor de voeten van de inlopende Anas, die direct uithaalde en de keeper het nakijken gaf: 3-0. Toen niet lang daarna Janu Bart wegstuurde en deze vervolgens de in het midden mee opkomende Ruben bediende, kon het thuispubliek een laatste keer juichen. Het schot van de aanvoerder kon door de keeper nog wel aangeraakt, maar niet gekeerd worden: 4-0.

Met deze uitslag, maar vooral de manier waarop deze onbedreigd tot stand kwam, toonden de jongens van de JO13-3 weer eens wat ze in huis hebben en waar ze staan. Op de ranglijst betekent deze overwinning opnieuw een tweede plaats, die hoop biedt voor het vervolg van dit seizoen, als na de voorjaarsvakantie de vierde fase start.