4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Nipte overwinning LRC MO15 op Haaften.

Vorige week waren er 3 punten voor LRC met hun overwinning op VVAC. Vandaag mochten de meiden het thuis opnemen tegen Haaften. Haaften heeft 2 wedstrijden gespeeld en de volle buit aan deze wedstrijden over gehouden. In de stand staat Haaften nog net onder LRC maar deze meiden hebben nog 2 wedstrijden in het verschiet.

LRC staat op een voorlopige 2de plek met 3 punten achterstand op de koploper SteDoCo met evenveel wedstrijden gespeeld. De paars witten weten dit en willen dan ook een goed resultaat tegen Haaften neerzetten om op plek 2 te blijven en misschien wel de koppositie over te nemen.

Inmiddels is Louise weer bij het team aangesloten. Met uitzondering van Suus is het hele team aanwezig. De meiden zijn om 11:00 uur in kleedkamer 11 en de opstelling wordt doorgenomen. Nadat de meiden nog enkele vragen hebben gesteld gaan ze richting het natte gras van veld 3. Daar gaan ze aan de slag met de warming-up en het afronden op keepster Rosanne.

Het elftal van Haaften is inmiddels gearriveerd en begint ook met de warming-up. De coaches begroeten elkaar en geven aan er een leuke wedstrijd van te maken. Eigenlijk zijn het de meiden die hiervoor moeten zorgen.

Net voor 12:00 uur komt de scheidsrechter het veld op en na de toss de gebruikelijke begroetingen van de teams kan de wedstrijd beginnen. Haaften mag de bal in het spel brengen en wacht op het fluitsignaal.

Nadat de scheidrechter heeft gefloten zijn we weg. Haaften speelt de bal rond en LRC gaat op zoek. Het eerste kwartier is het aan beide kanten rommelig en is er ook veel bal verlies. Het lijkt of LRC wat beter in het spel komt en creëert wat kansen. De bezoekers komen nu ook wat beter in het spel en het golft heen en weer. In de 24ste minuut is er een aanval van de thuisploeg waardoor Thirza aan de bal komt. Op dat moment loopt Merel vrij en Thirza schiet de bal richting Merel. Merel loopt de 16 in en schiet richting de verre hoek. De keepster van Haaften kan niet bij de bal en zo staat de 1-0 op het scorebord. Met nog 10 minuten te gaan zien we 2 ploegen die wel gewaagd aan elkaar zijn maar ook veel balverlies lijden.

Met een 1-0 voorsprong gaan de teams richting de kleedkamer waar de limonade al klaar staat.

De coach van LRC zegt tegen de meiden dat ze te veel balverlies lijden en dat ze het spel breed moeten houden. Dit was ook was ook wat ze hadden besproken maar ze blijven toch op een kluitje spelen. De meiden geven aan dat ze in de 2de helft meer uit elkaar gaan staan en ook de bal sneller moeten laten rondgaan. Nadat de scheidsrechter weer het signaal heeft gegeven gaan de teams weer richting het veld.

LRC mag aftrappen en men laat de bal nu meer rondgaan. Ook betrekken ze de keepster bij het spel. Het lijkt dat LRC wat meer in hun spel komt maar is het ook Haaften die goed meedoet. Het beeld van de eerste helft zet zich ook voort in de 2de helft. Aan beide kanten lijkt het of men de bal niet wil hebben en zodoende is er veel bal verlies. Na een minuut of 20 is het toch LRC die wat meer kansen krijgt maar het steeds niet kan afmaken. De bezoekers hebben zo nu en dan een aanval en ook daar wordt er verzuimd om een goal te maken. Het lijkt nu voor LRC om de voorsprong vast te houden en deze over de streep te trekken. Voor Haaften is het er op of eronder om de gelijkmaker te kunnen maken.

In de slotfase is het LRC die het slot op de deur wil houden en is Haaften niet in staat om nog wat te doen. Zo loopt de wedstrijd naar het einde en fluit de scheidsrechter af.
Beide teams lopen nog richting de scheidsrechter om deze en elkaar te bedanken.

De meiden van LRC zijn blij met het resultaat maar weten dat het een moeilijke wedstrijd was. Coach geeft aan dat hij blij is met de overwinning en zeker trots is op de hele groep wat ze tot nu hebben laten zien in de competitie.

Maandag eerst maar weer trainen en vanuit daar weer verder.

Volgende week is er voor de meiden geen wedstrijd.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 30 oktober thuis tegen BZS om 10:00 uur.