4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

5de overwinning LRC MO15.

Vorige weekend waren er voor de meiden van de MO15 geen verplichtingen qua voetbal. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen BZS op het programma. De laatste 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen door de paars witten en het team wil vandaag ook een goed resultaat neerzetten. Bij winst op BZS kan LRC op plek blijven achter de koploper SteDoCo.

De wedstrijd staat gepland om 10:00 uur op het hoofdveld. Vandaag is het met het weer wat minder want het regent aardig door.
Het team is omstreeks 09:00 uur in kleedkamer 11.Wanneer iedereen aanwezig is wordt de opstelling doorgenomen. Om 09:15 uur gaan de meiden richting het pupillen veld om daar de warming -up te gaan doen omdat op het hoofdveld nog een wedstrijd aan de gang is. Niet veel later komen de bezoekers ook richting het pupillen veld. De coaches van beide teams hebben een onderonsje en wensen elkaar vast een leuke wedstrijd. Niet veel later verkassen beide teams zich naar het hoofdveld dat is vrijgegeven.

Het publiek neemt plaats op de tribune en her en der langs het veld.
Net voor 10:00 uur komt de scheidsrechter het veld op en mogen de teams zich melden bij hem.

LRC wint de tos en wil graag met de aftrap beginnen. Iedereen staat klaar en we zijn onderweg. De bal wordt rondgespeeld en we zien de meiden van BZS de aanval kiezen. BZS heeft helaas nog geen wedstrijd gewonnen en willen hier vandaag verandering in brengen. LRC is dus gewaarschuwd, al staat een ploeg lager op de ranglijst is dit geen garantie voor een overwinning. Het spel golft een beetje op en neer en de beste kansen zijn er voor LRC. De keepster van BZS heeft al diverse malen redding gebracht voor haar team. Ze is dus moeilijk te passeren. Er zijn wat aanvallen van de bezoekers maar deze worden netjes opgepakt door de verdedigers van LRC.

LRC is slordig met de kansen die ze krijgen en men gaat te gehaast spelen. De coach ziet dat ook en stuurt het team daar waar hij kan wat  bij. BZS doet zeker goed mee en dribbelt er ook aardig op los. Ze hebben ook kansen maar deze gaan voorlangs of zijn een prooi voor de keepster.

Na een leuke 1ste helft gaan we rusten met een 0-0 stand.

In de kleedkamer wordt er gesproken over de vele kansen die men heeft gehad. De speelsters geven aan veel te gehaast te zijn en de bal niet in lekker in de ploeg te kunnen houden omdat men graag een doelpunt wil scoren. De coach geeft aan dat ze de 2de helft moeten proberen om de rust te behouden en dat de kansen dan vanzelf wel komen waardoor er misschien een doelpunt gemaakt kan worden.

De scheidsrechter klopt op de deur en we gaan weer richting het veld. Daar aangekomen zijn het de bezoekers die de aftrap voor hun rekening nemen.

De eerst minuten gaat het spel over en weer totdat er in de 44ste minuut een ingooi komt voor LRC. Dit is net over de middellijn. De bal wordt snel weer in het spel gebracht en door een assist van Jesslyn wordt Merel weggestuurd over de rechterkant. Merel loopt de zestien in en kan de bal in de verre hoek plaatsen. De keepster is op dit schot kansloos en zo staat de 1-0 op het bord. De coach van BZS pept zijn team op en zo gaan ze weer verder met het opzetten van wat aanvallen. Het spel speelt zich nu meer op het middenveld af en heeft LRC wat meer overwicht. Thirza krijgt in de 50ste minuut de bal aangespeeld en dribbelt wat vooruit, totdat ze Jesslyn vrij ziet staan. Ze speelt de bal dan ook naar haar team genoot. Jesslyn schiet van buiten de 16 en de keepster van BZS heeft hier geen antwoordt op, en zo verdwijnt de bal over de doellijn. Zo komt LRC op een comfortabele voorsprong van 2-0.

De meiden van BZS kijken elkaar aan hoe van hoe kan dit nu ? Toch willen ze er een wedstrijd van maken en lopen snel met de bal richting de middellijn want van opgeven is hier geen sprake.LRC moet natuurlijk bij de les blijven en lekker door combineren. Maar we zijn nog geen 3 minuten verder als Elise op rechts erdoor komt en de bal voorgeeft. De bal beland bij Thirza en ze schiet dan ook in de 53ste minuut de 3-0 binnen.

Nu weten de meiden wel dat ze dit niet meer uit handen mogen geven en moeten ze het rustig uitspelen. In de resterende tijd zijn er nog kansen maar deze lopen op niets uit. Ook mag er worden gezegd dat de bezoekers zijn blijven voetballen en er nog wat van wilde maken. Met een 3-0 achterstand weten ze eigenlijk wel dat er niets meer te halen valt. Zo loopt de wedstrijd naar het einde en is de 5de voor LRC overwinning daar.

De meiden van de teams geven elkaar nog een hand en bedanken de scheidsrechter.

LRC coach spreekt zijn meiden nog toe en geeft ze complimenten dat ze in de 2de helft de rust hebben bewaard en de kansen die er waren hebben gepakt. Met deze overwinning staat LRC op een mooie 2de plaats met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de koploper SteDoCo.

Volgende week 6 november gaat LRC op bezoek bij de nummer 3,  SC Everstein in Everdingen.

Maandag weer trainen en kunnen de meiden zich gaan voor bereiden op de wedstrijd tegen Everstein.