LEERDAM
tel. 0345-612307

Op 18 september 2021 begint voor de MO15 de competitie.

Na lang wachten is het eindelijk zover. Inmiddels zijn er wat speelsters die het team hebben verlaten en zijn we op zoek gegaan naar aanvulling. Er zijn twee dames vanuit de MO13 doorgestroomd naar de MO15 dit zijn Puck en Laura.Tevens zijn er twee nieuwe meiden die het team komen versterken het is de tweeling Evy en Merel.

De afgelopen drie weken is het team weer begonnen met trainen en de nieuwe meiden hebben hun plek inmiddels gevonden.

Zoals gezegd begint de MO15 met een thuis wedstrijd tegen Lekvogels. We verzamelen ons om 11:00 uur in kleedkamer 11. Daar aangekomen nemen we de opstelling door en gaan we richting het gras van veld 3. De zon begint al lekker te schijnen en de temperatuur zal tijdens de wedstrijd oplopen.

De meiden die het vandaag gaan doen zijn, Julia, Jadey,Puck,Rosanne,Suus,Anouk,Evy,Merel,Jesslyn,Thirza,Laura en Elise.
Melissa van de MO13 is vandaag ook van de partij. Benthe was vandaag afwezig.
Anouk en Laura beginnen als wissel.

Iets voor twaalf uur komen de teams bijeen rond de midden cirkel om met de scheidsrechter de tos te verrichten. Jadey is in afwezigheid van Benthe de aanvoerster. Even later is bekend dat Lekvogels de tos heeft gewonnen en wil graag van speelhelft draaien.
Wanneer dit is gedaan en de speelsters klaar staan fluit de scheidsrechter voor de wedstrijd.De thuis ploeg kiest gelijk de aanval en zet wat druk richting Lekvogels.

En er wordt lekker heen en weer geschoten. De coach van de LRC ziet dat het voor de nieuwe meiden wennen is waar ze nu exact moeten staan. Met wat hulp van de speelsters is het weer duidelijk wie waar hoort te staan.
Al na een paar minuten is het Merel die op de keepster van Lekvogels afgaat en de bal feilloos in de linker hoek schiet. LRC denkt op voorsprong te komen maar niets is minder waar, het blijkt buitenspel geweest te zijn. Jammer van de mooie aanval en afronding.

LRC blijft in de eerste 10 minuten stevig druk zetten en er is een voorzet van Elise die op het hoofd van Merel beland. Helaas gaat deze kans voorbij. Lekvogels kruipt uit de schulp en komt ook meer en meer in hun spel.Een aanval loopt op niets uit maar toch is er vlak voor het doel van LRC een vrijetrap voor de bezoekers. Dit is wel heel erg dichtbij.mDe bal wordt genomen en beland via de rug van een verdedigsters over de achterlijn. De hoekschop levert niets op.

Inmiddels zijn Laura en Anouk ook ingevallen en dragen hun steentje bij door te storen en ballen te veroveren. Ze proberen wanneer ze de bal hebben deze gelijk weer door te spelen zodat de voorhoede verder kan doorlopen.

Lekvogels wordt sterker en de verdedigers Puck, Jadey ,Rosanne en Melissa moeten alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat Julia niet verrast wordt. Julia pakt diverse ballen uit de lucht en van de grond.Toch is er een foutje in de verdediging waardoor de spits van de bezoekers de bal krijgt aangespeeld, ze schiet de bal in de verre hoek en helaas kan Julia er niet meer bij. De 0-1 staat op het bord. De meiden peppen elkaar en gaan weer klaar staan voor de aftrap.

De bal wordt rond gespeeld en het lijkt of de bezoekers nog hun doelpunt aan het vieren waren.Door een mooi zetje kan Thirza vanaf de eigen helft richting het doel van de bezoekers. Door de snelheid van Thirza is ze niet meer te achterhalen door 2 verdedigers en rond ze de aanval af met een mooi doelpunt in de linkerhoek. 1-1 staat dan ook genoteerd.

Op het middenveld proberen Jesslyn Suus en Evy elkaar te vinden. De meiden werken hard en lopen vele gaten dicht. Dit gaat ze goed af en ze coachen elkaar. We zien dat ze beter in hun spel komen en ook leuke acties hebben.
In de laatste paar minuten is er nog een kans voor Merel.

Met 1-1 gaan we rusten.

LRC coach geeft complimenten aan het hele team dat ze goed bezig zijn ondanks dat de conditie bij sommigen niet optimaal is. Tevens vindt hij ook dat ze elkaar goed coachen. Met nog een helft te gaan kan er nog van alles gebeuren.

De 2de helft gaat van start en LRC zoekt gelijk weer de aanval. In de 2de minuut is er een corner voor de thuisploeg en deze wordt genomen door Jesslyn. De bal komt hoog voor het doel en Suus raakt de bal verkeerd en de bal rolt net voor langs. Toch zit er nog een been tussen van een speelster van Lekvogels en het is een corner aan de andere kant. Ditmaal neemt Thirza de corner en de bal gaat ook wee hoog het doelgebied binnen. De bal beland voor een verdedigster maar die raakt de bal maar half. Jesslyn staat op de goede plek en schiet de bal links achter de keepster. Zo staat de 2-1 op het score bord.

De bezoekers nemen da aftrap en zijn de bal alweer snel kwijt. De bal gaat rond en komt op rechts bij Evy. Met haar snelheid gaat ze om 2 speelsters heen en geeft de bal voor. Merel was meegelopen en heeft de kans om de score te verhogen, de bal gaat helaas net langs.

Het spel kantelt dan de kant van de bezoekers op en door het verkeerd communiceren in de verdediging van LRC scoort Lekvogels de gelijkmaker. Daar had niemand op gerekend. De 2-2- staat dus op het bord. In de minuten die volgen zijn Puck en Rosanne bij de les want Lekvogels is op zoek naar de winnende goal. Alle meiden van LRC zetten nog een keer aan om natuurlijk de winst te pakken. Helaas is er een aanval van Lekvogels door het midden, het schot valt tussen wat speelsters van LRC. Een speelsters van de bezoekers is iets eerder bij de bal en schiet de 2-3 binnen.

Met nog een paar minuten te spelen geven de speelsters van LRC nog 1 keer alles. Wat rest is een vrije bal op een behoorlijke afstand van het doel van de bezoekers. Jesslyn twijfelt geen moment en eist de bal op. Als de scheidsrechter fluit trapt ze de bal van grote afstand richting de keepster die in 2de instantie de bal klem heeft.

Zo loopt de wedstrijd naar het einde en is de nederlaag niet meer te voorkomen.

We hebben een leuke wedstrijd gezien waar de ploegen niet voor elkaar onderdeden. Op naar maandag voor de training en kunnen de meiden zich richten op de wedstrijd van woensdagavond thuis tegen Emplina.