4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC MO15-1 wint thuis van Heukelum MO15-1.

Vorige week was er voor de paars witten een uitoverwinning bij MVV´58. Vandaag was Heukelum te gast op het Glaspark. Ook Heukelum heeft zijn vorige wedstrijd gewonnen. Tot vandaag hebben beide teams een wedstrijd gewonnen en verloren.

De wedstrijd stond gepland om 10:00 uur op het hoofdveld. De meiden verzamelden zich om 09:00 uur in kleedkamer 11 en nadat de opstelling is doorgenomen lopen de LRC-ers naar veld 1. Vandaag is iedereen aanwezig en zo staan er 13 meiden op het veld die bezig zijn met de warming-up. Iedereen doet zijn ding en zoals gewoonlijk sluiten ze af met de afronding op de keepster.

De speelsters van Heukelum waren inmiddels ook op het veld en bezig met hun voorbereiding. De coaches van beide teams praten nog even met elkaar en wachten op de scheidsrechter van dienst. Wanneer deze is gearriveerd gaan de teams klaar staan op de middencirkel.

De tos is geweest en LRC begint met de aftrap.

LRC begint fel en in de 2de minuut is er al een kans voor Thirza. Dit schot gaat maar net langs. De thuisploeg is in het begin veel feller dan de bezoekers en zo is er weer een kans voor Thirza opgevolgd door een schot van Merel die in de handen van de keepster van Heukelum beland. In de 7de minuut is het toch Thirza die de bal over de keepster schiet en zo stand van 1-0 op het bord zet. Heukelum moet achteruit en komt er niet aan te pas. LRC blijft drukken en zo krijgt Thirza in de 9de minuut de bal aangespeeld van Evy over de linkerkant, Thirza loopt richting doel waar de keepsters van Heukelum uitkomt en zo haar doel verkleint. Thirza schiet de bal over de uitgekomen keepster en zo staat de 2-0 al snel op het bord.

Heukelum lijkt nu wakker te moeten worden anders kan de score nog oplopen. De eerste 20 minuten zijn voor de thuisploeg en er zijn verschillende kansen. We zien LRC goed combineren en de meiden beginnen elkaar weer te vinden. De bezoekers noteren in de 21ste minuut hun eerste uitbraak en de verdedigers lossen dit netjes op met een terug speelbal op hun keepster. De keepster doet goed mee in het spel en zet de voorzetting van het spel door. Dit is ook waarop getraind is en voor nu pakken de meiden dit goed op. Er zijn maar een handje vol kansen voor de bezoekers. LRC blijft de bovenliggende ploeg en de keepster van Heukelum zorgt ervoor met wat reddingen dat het niet verder achterop raakt.

Met de 2-0 voorsprong gaan we rusten.

In de kleedkamer van LRC is men tevreden, maar men geeft ook aan dat er nog een helft te spelen is en Heukelum ondanks de achterstand over goede speelsters beschikt. De coach wisselt wat speelsters die de 2de helft mogen starten.Nadat de limonade is genuttigd gaan we weer richting veld 1. De speelsters van Heukelum staan al klaar en niet veel later is de 2de helft begonnen.

LRC begint weer sterk en er zijn gelijk alweer kansen. De keepster van de bezoekers lijkt nu lekker in de wedstrijd te zitten en heeft een paar mooie reddingen. Dan is er in de 45ste minuut een corner voor de thuisploeg, deze gaat voor het doel langs en Heukelum ruimt de bal op. De bal komt voor de voet van Thirza en met een afstandschot blokt de keepster de bal. Merel was meegelopen en schiet zo de bal tegen de touwen. De meiden vieren dit doelpunt. Het is helaas van korte duur want de grensrechter staat met zijn vlag omhoog. De scheidsrechter neemt dit over en er is buitenspel geconstateerd.

Vanaf dit moment gaat Heukelum voetballen en zijn er diverse aanvallen. De bezoekers laten zien dat ze ook kunnen combineren en de verdedigers van LRC moeten op dit moment alle zeilen bijzetten om Heukelum van het scoren af te houden. We zien nu mooie aanvallen van allebei de kanten. De grensrechters moeten nu vaker met de vlag zwaaien omdat er meer buitenspel gevallen zijn. Heukelum heeft een mooie aanval door het midden met een kans op een doelpunt. De keepster van LRC komt uit en zorgt ervoor dat de aanval op niets uitloopt. De bal wordt snel weer door de bezoekers richting 16 meter gebied geschoten maar toch is het een speelster van Heukelum die buitenspel staat.

Zo ontstaat er een over en weer meer kansen en wil LRC de voorsprong vasthouden en Heukelum de aansluittreffer forceren. De wedstrijd loopt richting het einde en beide ploegen geloven het wel. De scheidsrechter fluit voor het einde en de 3 punten blijven in Leerdam.

De teams geven elkaar complimenten en bedanken ook de scheidsrechter.

Vandaag hebben we 2 ploegen gezien die lekker aan het voetballen waren er een leuke wedstrijd van hebben gemaakt. Het publiek kan tevreden zijn met wat ze gezien hebben.

LRC coach geeft zijn complimenten aan het hele team voor de wijze hoe ze elkaar hebben gecoacht.

Volgende week mogen de meiden van LRC de uitwedstrijd spelen tegen VVAC in Ottoland.