4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC MO15 wint ook van Tricht

Vandaag mochten de meiden van de MO15 thuis aantreden tegen Tricht. De wedstrijd staat gepland op het hoofdveld en zal om 12:00 van start gaan.

Om 11:15 uur zijn de speelsters (Rosanne, Puck ,Jadey, Julia, Louise, Suus, Thirza, Jesslyn, Anouk, Elise, Laura, Evy en Merel) aanwezig in kleedkamer 15 en daar worden nog de laatste details doorgenomen. Aansluitend gaan de speelsters richting het veld.
Benthe is er vandaag helaas niet bij.

Op het veld aangekomen starten ze met de warming-up. Ronald zorgt dat Rosanne de keepster van LRC wordt ingeschoten. De rest van de meiden maakt groepjes en gaan aan de slag. Nadat ze lekker zijn warm gedraaid ronden ze nog af op de keepster. De meeste meiden lopen richting de dug-out om nog wat te drinken. 3 meiden nemen nog 2 penalty’s op de keepster en ook dan komen ze nog wat drinken.

Om 12:00 uur is de scheidsrechter van dienst op het veld en roept beide teams bij zich. Nadat de tos is geweest en de teams elkaar hebben begroet staat iedereen op hun plek. LRC mag met de aftrap beginnen en zo is het wachten op het fluitsignaal van de scheidsrechter.

Dan klinkt het fluitsignaal en we zijn weg, LRC neemt het initiatief en bouwt op. Maar door een verkeerde balaanraking is het in de eerste minuut een uitbraak van Tricht en kan een spits rechtdoor op de keepster af. Er volgt een schot en Rosanne kan nog net met haar rechtervoet een doelpunt voorkomen. De bal is voor Tricht en de bezoekers mogen een corner nemen. Zo is de toon gezet en kan de thuisploeg rekenen op flink verzet van de bezoekers. De corner levert niets op en LRC kan weer opbouwen. De eerste 10 minuten zijn voor LRC maar de verschillende kansen worden niet benut. Daar tegenover zet Tricht een paar mooie aanvallen en de verdedigers moeten vol aan de bak.

In de 13de minuut is er een aanval over rechts en Jesslyn wordt op het middenveld aangespeeld. Met een mooi afstandsschot zet ze de 1-0 op het bord. Tricht richt zich op een speelt zich weer in de wedstrijd en heeft zeker ook mooie acties richting het doel van de thuisploeg. LRC krijgt veel kansen maar deze gaan net voorlangs of de lat wordt geraakt. Met nog 5 minuten te gaan zijn het de bezoekers die de wedstrijd naar zich toetrekken en de verdedigers  van LRC hebben hier op dit moment geen antwoordt op. We zijn dan in de voorlaatste minuut beland als er een aanval over rechts is van Tricht. De bal wordt niet goed weggewerkt en er volgt een schot op het doel. Bij dit schot is Rosanne kansloos en zo staat de 1-1 op het bord. Dit hebben de meiden van LRC niet zien aankomen  en men kijkt elkaar aan. De aftrap wordt nog genomen maar dan fluit de scheidsrechter voor de rust. Met een 1-1 stand en een leuke 1ste helft van beide teams lopen de teams richting de kleedkamers.

In de kleedkamer van de paars witten wordt er besproken hoe het tegendoelpunt kon gebeuren. De meiden zijn het er over eens dat de vele kansen die ze in de eerste helft hebben gehad er ook wel in de tweede helft gaan komen alleen moeten de ballen er dan wel in. De meiden peppen elkaar op en geloven in een goede afloop.
Na deze woorden nuttigen ze allen de reeds ingeschonken limonade en gaan ze weer richting het hoofdveld.

LRC staat al klaar als Tricht ook terug het veld op komt. Tricht mag nu de aftrap nemen en we zijn weer onderweg. Tricht speelt de bal lekker rond en LRC wordt naar achteren gedrukt. De verdediging heeft moeite om de aanvallen af te stoppen en krijgt de bal maar net weggespeeld. De coach van LRC roept naar de verdedigers dat ze de rust moeten houden en niet te gehaast moeten spelen omdat ze dan snel de bal weer kwijt zijn. Nadat de eerste 10 minuten in de tweede helft voor Tricht zijn komen de meiden van LRC weer beter in hun spel. De ballen worden weer netjes rond gespeeld en de combinaties worden weer gemaakt. In de 45ste minuut is het Merel die over rechts richting het doel van Tricht loopt en de bal net voor langs schiet. De keepster van Tricht neemt de bal uit en deze beland op het middenveld. Daar wordt de bal weer richting Merel gestuurd die over rechts kan opkomen. Met haar snelheid is ze de verdedigster te snel af en kan zo richting het doel. Met een schot in de verre hoek zet ze in de 48ste minuut de 2-1 op het scorebord.

De bezoekers nemen de aftrap maar zijn al snel de bal kwijt. Er volgt een aanval via het middenveld waarop Jesslyn de zestien inloopt. Met een mooie beweging en een knap schot zet Jesslyn de marge op 2 doelpunten. De scheidsrechter noteert dan in de 50ste minuut de 3-1 in het boekje. De bezoekers blijven ondanks de achterstand voetballen en komen er met een paar mooie aanvallen lekker door. Ook hier gaan de ballen voorlangs of net over het doel. De meiden van LRC praten tegen elkaar dat ze wel met zijn allen bij de les moeten blijven.

We zijn inmiddels in de 59ste minuut aangekomen en er is aanval van Tricht waarbij de verdedigers van LRC het nakijken hebben. De keepster komt nog uit maar ze wordt omspeeld door de spits van Tricht en deze geeft de bal mooi voor naar een medespeelster. De meegelopen speelster schiet de bal richting het lege doel, helaas voor haar en het geluk voor LRC gaat deze bal net naast.

Dan is het toch LRC die nog aanzet voor de laatste 10 minuten en de bal is veelvuldig te vinden in het strafschop gebied van de bezoekers. In de 62ste minuut is er een bal die door de verdedigers van Tricht niet lekker word weggewerkt (De bal rolt net buiten de zestien) staat Anouk op dat moment op de goede plek. Anouk twijfelt niet en haalt uit. Deze bal is zo hard geschoten dat er voor de keepster van Tricht geen houden aan is. De 4-1 wordt dan ook nog bijgeschreven.

De wedstrijd loopt naar het eind en de scheidsrechter vind het genoeg. Met een 4-1 overwinning stappen de meiden van het veld. De overwinning is verdiend maar Tricht heeft het LRC zeker moeilijk gemaakt. Waar de wedstrijd in de eerste helft alle kanten op kon gaan heeft LRC de kansen die ze hebben gecreëerd in de tweede helft goed benut.

We hebben vandaag weer een leuke wedstrijd gezien van twee teams die willen en hebben gevoetbald.

De coach spreekt na de wedstrijd de meiden Rosanne, Puck ,Jadey, Julia, Louise, Suus, Thirza, Jesslyn, Anouk, Elise, Laura, Evy en Merel nog toe en geeft aan blij te zijn met hun inzet en dat ze erin zijn blijven geloven.

Door deze overwinning staat LRC op een mooie 2de plaats op 3 punten van koploper SteDoCo. Maandag weer trainen en gaan we ons opmaken voor de wedstrijd aanstaande zaterdag 20 november thuis tegen Wadenoijen.